Kalkınma Bakanı Yılmaz, twitter yasağını savundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tüm dünyanın tepkisini çeken Twitter’e erişim yasağıyla ilgili olarak “Özgürlükten yanayız.

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Yılmaz, twitter yasağını savundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tüm dünyanın tepkisini çeken Twitter’e erişim yasağıyla ilgili olarak “Özgürlükten yanayız. Twitter gibi yapılar, hangi ülkede faaliyet yapıyorlarsa o ülkenin hukukunu da dikkate almak durumundalar” dedi.

Yılmaz, bir özel eğitim kurumunu ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, tüm dünyanın tepkiyle karşıladığı Twitter’e erişim yasağını savundu. Erişim engelinin mahkeme kararıyla gerçekleştirildiğini öne süren Yılmaz, şöyle devam etti: “Twitter'la ilgili karar, bir mahkeme kararı biliyorsunuz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemelerinin verdiği bir karar, hukuki bir karar. İdari veya siyasi bir karar değil. Hukuki bir karar. Twitter gibi yapılar sadece Amerikan hukukuna bağlı değil. Eğer dünya ölçeğinde faaliyet gösteriyorlarsa, hangi ülkede faaliyet yapıyorlarsa o ülkenin hukukunu da dikkate almak durumundalar. 'Sadece Amerikan mahkemelerinin kararlarına bakarım, Türkiye'nin mahkemelerini dikkate almam' gibi yaklaşım doğru değil. Bu sanal ortamlarda hep şunun altını çiziyorum; gerçek ortamda suç olan neyse sanal ortamda da suçtur. 'Sanal ortamda yapabilirim' gibi bir anlayışı mazur görmek mümkün değildir."

Suç işleme özgürlüğünün olmadığına işaret eden Yılmaz, “Tabii ki hepimiz özgürlükten yanayız ama özgürlük suç işleme özgürlüğü demek değildir. Başkalarına hakaret etme, başkalarını sanal ortamda zor duruma düşürecek, hukuki anlamda zor duruma düşürecek şeyler yapmayı, hiçbir ülke kabul edemez. Genel evrensel hukuk anlamında da kabul edemeyiz. İnşallah bunlar aşılır. Twitter, Türkiye'deki hukuka ve Türkiye'deki insanların kişisel hukukuna hassasiyet gösterir, bundan sonra inşallah bu konular da aşılır diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar