Kalın, Erdoğan'ın G20 programını açıkladı, PYD iddialarını yalanladı

Erdoğan, G20 Zirvesi'nde Avrupa Birliği'nin şu anki üç üyük ülkesi Fransa, Almanya ve İtalya başbakanlarıyla dörtlü bir zirveye katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Kalın, Erdoğan'ın G20 programını açıkladı, PYD iddialarını yalanladı
Sonhaberler.com / Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de bu hafta sonu başlayacak G20 Zirvesi'nde önemli görüşmelerde bulunacak. Erdoğan'ın görüşeceği isimler arasında ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi, BM Genel Sekreteri Ban ve AB başbakanları bulunuyor. Erdoğan, zirvede ayrıca Avrupa Birliği'nin şu anki üç üyük ülkesi Fransa, Almanya ve İtalya başbakanlarıyla dörtlü bir zirveye katılacak. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Zirvesi'ndeki programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kalın, Erdoğan'ın görüşeceği liderleri açıkladı. Kalın, Erdoğan'ın Obama, Putin, Şi ve Ban ile görüşeceğini, Merkel, Hollande ve Renzi ile de bir dörtlü zirve düzenleyeceğini söyledi. 

CERABLUS KONUSU

Cerablus operasyonuyla ilgili de açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtleri hedef aldığına yönelik algı operasyonlarına karşı çıktı. 

Kalın, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlerin kazanımlarına yönelik hiçbir girişimde bulunmayacağını, tam tersine Türkiye'nin 2008 yılında Esad rejiminden Kürtlerle ilgili taleplerde bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin karşı olduğu konunun PKK'nın Suriye'de yapılanmasına yönelik olduğunu ifade etti. 

GAZZE'YE YENİ YARDIM KONVOYU

İbrahim Kalın, Türkiye'nin Kurban Bayramı vesilesiyle Gazze'ye yeni bir yardım konvoyunun daha gönderileceğini açıkladı. 

PYD İLE ATEŞKES İDDİASI

Sözcü Kalın, Türkiye ile PYD arasında Cerablus'ta ateşkes anlaşması yapıldığına yönelik bir soru üzerine, PYD'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu hatırlatarak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. 

 

Yorumlar