Kahraman: Che eşkıyası benim gencimin yakasında olamaz

Güney Amerika'da birçok ülkede gerilla faaliyetlerinde bulunan Che Guavera için, "Bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil, tarihim bir değil." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kahraman: Che eşkıyası benim gencimin yakasında olamaz
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Bütün çelme takmalara rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim satılmışlara rağmen, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz." dedi.

Kahraman, trafik kazasında hayatını kaybeden Abdurrahman ve Bekir Delihasan'ın Muradiye Beldesindeki cenaze törenine katıldı. Kahraman, daha sonra ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikasına geçerek burada çalışmalar hakkında bir süre bilgi aldı.

Kahraman daha sonra Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yenişehir Spor Salonu'ndaki törene katıldı.

Şanlı bir maziye ve Fatihlere sahip bir neslin bunu bilmek zorunda olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Fatih'i fetihler ile anlayacağız ve böylece gençlerimize yeni Fatihler olma noktasında hız vereceğiz. Kadıköy'de 'DEVLİS' diye bir derneğin ya da teşekkülün bir çalışmasını gördüm. Yani liseli devrimciler. Che Guevara'nın tişörtünü giymişler. Che Guevara, 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da, Arjantin'de faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil, tarihim bir değil. Benim kendi mefailim var. Kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih'i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak."
Türk tarihinde birçok zaferlerin yer aldığını vurgulayan Kahraman, zaferlerin kutlanması gerektiğini, Fatih Sultan Mehmet'in ise Osmanlı tarihindeki en önemli asker, siyaset ve devlet adamı olduğunu ifade etti.

Kahraman, Fatih Sultan Mehmet'in Yakup ismini alan bir Venedik casusu tarafından azar azar zehirlenerek öldürüldüğünü, sağlığında 26 sefere çıktığını, bunlardan 12. seferinin ise Trabzon'a olduğunu söyledi.

Yorumlar