KADEP HDP’nin ittifakından çıktı

Katılımcı Demokrasi Partisi'nin (KADEP), Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ile kurması beklenen ittifaktan son anda geri çekildi.

Google Haberlere Abone ol
KADEP HDP’nin ittifakından çıktı

Katılımcı Demokrasi Partisi’nin (KADEP), Kürt parti ve sivil cemiyet kuruluşları ile ittifak çalışmalarını sürdüren Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ile kurması beklenen ittifaktan son anda art çekildi.

7 Haziran’da yapılacak umumi seçimlere parti şekilde girme kararı sektör HDP, Kürt parti ve sivil cemiyet kuruluşları ile ittifak çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, muhtelif parti ve sivil cemiyet kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştiren HDP, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir matbuat toplantısı ile Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), AZADİ Hareketi ve Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) ile kurduğu ittifakı kamuoyuna duyurdu. Son esas kadar bu ittifakta ismi geçen KADEP’in ise ittifaktan art çekildiği ve HDP ile müşterek devinim etmeyeceği öğrenildi.

Konuya ait İHA muhabirine izahatlarda olan KADEP Genel Başkanı Lütfi Baksi, HDP ile anlaşamadıklarını belirterek, "Mahalli seçimlerde de bize sözler verdiler. Ancak yerine getirmediler. Bu seçimler için de kuşkulandık. Baktık yerel seçimlere yakın tavırları var. Biz de ittifaktan art çekildik" dedi.

Ortaklığın gelişigüzel bir hal olmadığını ve temsiliyet istediklerini fakat bu konu hakkında net bir yaklaşım göremediklerini izah eden Baksi, "Bir temsiliyetin olması lazımdı. Ayrıca ben temsiliyet meselesinde kendimi öne sürmedim. Partimizin bir temsiliyetinin olmasını istedik. Ancak bu konu hakkında anlaşamadık. Bunun yanı paradigma mutabakat metnin içeriği meselesinde anlaşamadık. 12 maddelik mutabakat metnindeki iki madde bizi huzursuz etti" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar