Kabine ilk kez Çankaya'da toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın hizmete girmesiyle Başbakanlığın kullanımına bırakılan Çankaya Köşkü'nde bugün bir ilk yaşanacak.

Google Haberlere Abone ol
Kabine ilk kez Çankaya'da toplanacak

Bakanlar Kurulu toplantısı, bugün saat 13:00'te Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Köşk'te yapılacak. Çankaya'daki ilk kabine toplantısında çözüm sürecinde gelinen etap ve Nevruz sonrası gelişmeler değerlendirilecek. Toplantıda, 'silahlı mücadeleyi sonlandırmak için bir kongre yapılması' çağrısının arkasından yaşanan gelişmeler bütün yönleriyle değerlendirilecek.

YENİ PAKET HAZIRLANIYOR

Hükümet, çözüm sürecindeki kararlılığının altını bir kez daha çizecek. Silah bırakma etabının sıhhatli gidip gitmediğini gözlemlemek için izleme heyetlerinin kurulması bunun şeklinde adımlar da ele alınacak. Eve dönüşten rehabilitasyona kadar çalışmaların da bu süreçte yapılması öngörülüyor.

Toplantıda, ekonomideki gelişmeler ve küresel krizin etkisiyle dolar kurunda yaşanan canlılık de değerlendirilecek. Hükümet endüstri üretimi, istihdam ve kuruluşların kapital yapısını destekleyecek paketi de yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Paket meselesi için detaylı bilginin sunulacağı Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, geçtiğimiz hafta Kars'ta esas atma töreni yapılan ve Türkiye'nin, uluslararası arenadaki gücünü daha da artıracak 'Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi' de (TANAP) ele alınacak. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar