Janos Ader'in Saray şaşkınlığı

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 18 ayda bitirilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Janos Ader'in Saray şaşkınlığı

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler nedeni ile 18 ayda bitirilmiş olmasının ciddi bir muvaffakiyet olduğunu belirterek, “Daha küçük yapıları yapmak fazla aşırı pratik olacaktır herhalde” dedi.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi şekilde Türkiye’ye gelen ve bir sıra temaslarda olan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda beraber matbuat toplantısı düzenledi. C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber ekonomik, ticari, kültürel işbirliği imkanlara değindiklerini anlatım eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için şartların var olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler nedeni ile 18 ayda bitirilmiş olmasının ciddi bir muvaffakiyet olduğunu anlatım eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, “Daha küçük yapıları yapmak fazla aşırı daha pratik olacaktır herhalde. Türk müteahhitlik alanı böylesi bir mükemmel bir yapıyı meydana getirmişler” dedi.

Macaristan’ın şu temel kadar Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek verdiğini ve Türkiye’nin AB katılım sürecini desteklediklerini kaydetti. Türkiye ile Macaristan’ın enerji dalında fon ve güzergahın çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ader, teröre karşı mücadelenin Türkiye ve Macaristan’ın beraber mesuliyeti olduğunu vurguladı.
Terörle mücadelede risklere karşın siyasal kararlar alınması gerektiğini belirten Ader, görüşmede kültürel işbirliği konularını da ele aldıklarını vurguladı.

Osmanlı döneminden kalan eserlerin korunması hakkında da lüzumlu saygıyı göstereceklerini dile getiren Ader, Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’nin restorasyonu hakkında da yıllardın süregelen belirsizliği sona erdireceklerini ve yakın sürede türbenin restorasyonuna başlanacağını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar