İzmir’in Kiraz ilçesini MHP’nin bayan adayı kazandı

İzmir’in Kiraz ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkanlığı için anlaşmasına rağmen, kalp ve damar rahatsızlığı nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan ve geçtiğimiz 16 Aralık'ta vefat eden Durmuş Özçınar’ın, kızı Saliha Özçınar Şengül,.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’in Kiraz ilçesini MHP’nin bayan adayı kazandı

İzmir’in Kiraz ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkanlığı için anlaşmasına rağmen, kalp ve damar rahatsızlığı nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan ve geçtiğimiz 16 Aralık'ta vefat eden Durmuş Özçınar’ın, kızı Saliha Özçınar Şengül, seçimi kazandı. Şengül, vefat etmeden önce kızından aday olmasını vasiyet etmişti.

Kiraz ilçesinde 30 yıldır aktif siyaset yapan Durmuş Özçınar, en son Ak Parti Kiraz İlçe Başkanlığı görevini de yapmıştı. Özçınar, daha sonra bir dönem meclis üyeliği yaptığı MHP’ye geçti ve parti yöneticileri ile belediye başkan adaylığı konusunda anlaştı.

Yıllardır kalp ve damar hastası olan Özçınar, rahatsızlığı artınca kızı Saliha Özçınar Şengül’den aday olmasını istedi. Özçınar, adaylığının resmen açıklanmasına bir hafta kala, geçen 16 Aralık’ta kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. MHP’nin İzmirli yöneticileri, baba vasiyetine uydu ve Kiraz’da 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül’ü aday çıkardı. Etüd merkezi işleten eğitimci Şengül, siyasetteki iddiasını seçimi kazanıp, baba vaziyetini yerine getirerek gösterdi.

MHP’nin Kiraz adayı Saliha Özçınar Şengül, seçimlerde rakiplerini geride bırakarak yüzde 42’lik oy oranıyla belediye başkanı seçildi.
CİHAN

Yorumlar