İzmir'de önce seçilme katılma oranı

Kılıçdaroğlu'nun da 2. bölgeden 57. sıra numarasıyla yer aldığı ön seçimlere katılımın, yüzde 55 civarında olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de önce seçilme katılma oranı

CHP İl Başkanı Bedri Serter, oy kullanma süresinin bitiminin arkasından gazetecilere izahatsında, ön seçimin "demokrasi şöleni" halinde geçtiğini anlatım etti.

Ön seçime gelen parti üyelerine teşekkür eden Serter, "Bugün bir defa daha gördük ki Türkiye'nin demokrasiyi özümsemiş, birlikte akılla yönetilen, halkın ve üyelerinin sesine kulak sağlayan tek partisi CHP'dir. Saat 17.00 sebebi ile sandıklar kapandı, oy verme işlemi bitti ve örgüt son sözünü söyledi. Şimdi neticeleri bekliyoruz" diye konuştu.

Serter, İzmir genelinde ön seçime katılımın yüzde 55 sıralarında olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime 2. bölgeden ön seçime girmesi, heyecanı daha da artırdı. Eskilerin sözüyle sandığa atılan değil, sandıktan çıkan oy önemlidir. Emin olduğumuz tek şey var, umumi başkanımızın açık mesafe çıkacağını biliyoruz. 7 Haziran'da kendisini başbakan şekilde göndereceğiz."

Bedri Serter, gün arasında görüştüğü Kılıçdaroğlu'nun muvaffakiyet dileklerini sunduğunu, çalışmaların nasıl gittiğini sorduğunu dile getirdi.

İzmir'de, il genelinde iki seçim etrafında yekün 37 merkezde kurulan 592 sandıkta, 129 bin 107 CHP üyesi oy kullanma hakkına sahipti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar