İzmir CHP'de büyük adaylık yarışı

İzmir'de CHP'nin 129 bin 107 üyesi 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanarak, milletvekili adaylarını belirleyecek.

Google Haberlere Abone ol
İzmir CHP'de büyük adaylık yarışı

Adaylar, pazar günü mektep bahçelerinde broşür ve el ilanı dağıtabilecek. 200 genç, CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin yazılı bulunduğu tişörtler giyecek. 

CHP İzmir'de 26 mebus adayından 20'sini tespit etmek için pazar günü sandığa gidecek. Genel merkez, 1., 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. 129 bin 107 üyesi 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy verecek. Buca'da 4, Karabağlar'da 3, Konak'ta 2 öteki 27 ilçede ise tek okulda ön seçim yapılacak. Oylama 08.00- 17.00 saatleri içerisinde gerçekleşecek. Parti üyeleri, 'parti ön seçim seçmen kartı' ve ya TC Kimlik Numarası'nın yazılı bulunduğu evrak ile oy verebilecek. Üyeler, kendilerine verilen pusulada mebus aday adaylarından en az beş enfazla 10 bireyin adını işaretleyecek. 1. alanda 74, 2. alanda 81 aday adayı yarışacak. Üyeler pusulayı zarfa koyup, sandığa atacak ve imzasını da attıktan sonra muamele tamamlanacak. Aday adayları okulların bahçesinde çıkarlarını tanıtan el ilanı, broşür dağıtabilecek. 200 genç, CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin yazılı bulunduğu tişörtler giyecek. Seçim bittikten sonra mektep sorumluları, sandık başkanlarından sonuçlarını alıp derhal orada bilgisayara girecek, her ilçeden gelen neticeler partinin İzmir İl Başkanlığı'naki bilgisayar sistemine toplanacak. CHP bu yazılımla sonuçları, sandıklar açıldıktan sonra en geç üç saat içerisinde edinmeyi planlıyor.

Aday adaylarının ittifak yaptığı, anahtar listelerin hazırlandığı CHP'de, İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu hesabına hiç bir liste hazırlanmaması meselesi için örgütü uyardı. Uyarıda, Kılıçdaroğlu'nun 2. alanda her üyenin oyunu alması istendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar