İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Türk hükümetinin göçmen dolu gemilerin İtalya'ya gelişlerinin önlemesini övdü.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Türk hükümetinin göçmen dolu gemilerin İtalya'ya gelişlerinin önlenmesi hususunda hali iyileştirdiğini belirterek Türkiye'ye teşekkür etti.

Bakan Alfano, bugün Brüksel'de Avrupa Birliği İçişleri Bakanları toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İtalyan "askanews" haber ajansının haberine göre; Alfano, Ankara hükümetiyle işbirliğinden müspet netice elde ettiklerini söyledi.

Alfano, Türk mevkidaşı Efkan Ala ile geçen 16 Ocak'ta Ankara'da bir araya geldiği ikili görüşmeyi anımsatarak, "Türkiye'den İtalya'ya doğru giden içi kaçak göçmenlerle dolu gemilerin bundan böyle bulunmadığı görülüyor. Ben Türkiye'deyken, bu konu için ikili kurda çalıştık. Türkiye ile işbirliği iyi bir biçimde işledi ve işlemekte de. Bunun için Türk hükümetine teşekkür ederim çünkü, hatırlayacağınız üzere senenin ilk günlerinde rotalar biraz değişiyordu; Türkiye'den devinim eden gemiler, İtalya'nın güneydoğusuna geliyorlardı" dedi.

"Türk hükümetiyle yaptığımız bu iyi çalışma, hali iyileştirdi. Bu meslek Avrupa düzeyinde de öteki bütün ülkelerle sürmeli" diye süren Alfano, öteki ülkelerle işbirliği yoluna gidilmesinin iyi neticelere ulaşmak için en doğru yol olduğunu söyledi.

İtalya'da yıl başında "Hayalet gemi" başlıklarıyla çıkan haberlerde, Türkiye'den devinim ettikleri iddia edilen içi göçmen dolu kocaman gemilerin İtalya açıklarına ulaştığında kaptansız bir biçimde insan kaçakçıları yönünden denizin ortasında terk edildikleri ve Eylül 2014'ten yılbaşına kadar bulunan zamanda böyle takribî 15 geminin saptama edildiği iddia edilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar