İtalya'dan önemli Filistin kararı!

İtalya parlamentosununda, "Filistin'in devlet olarak tanınmasını" teşvik etme çağrısının yapıldığı iki ayrı önerge kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'dan önemli Filistin kararı!

Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine iktidarın kocaman ortağı Demokrat Parti sebebi ile getirilen ve "Meşru İsrail Devleti'nin endişelerini ve kendilerini dikkate alarak, 1967 öncesi sınırları dahilinde, müşterek başkenti Kudüs bulunan demokratik ve egemen Filistin Devleti'nin tanınmasının teşvik edilmesini" kapsayan önerge, 45'e karşı 300 oyla onaylandı.

Meclis'te yapılan bir öteki oylamayla da koalisyon hükümetine destek sağlayan Halk Hareketi ve Sivil Seçim İttifakı'nın sunduğu "El Fetih ve Hamas içerisinde sıkı bir siyaset izlenerek İsrail Devleti'nin tanınması, şiddetin tam olarak terk edilmesi ve Filistin'in yurt şekilde tanınması için lüzumlu koşulların sağlanması" çağrısı oluşturan önerge de 84'e karşı 237 oyla kabul edildi.

Çift kanatlı parlamenter sistemin alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen önergelerin hükümete davet niteliğinde bulunduğu ve herhangi bir bağlayıcılığı bulunmadığı söylendi.

"FİLİSTİNLİLERİN KENDİ DEVLETLERİNE SAHİP OLMA HAKKI VAR"

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, mecliste önergelerin kabul edilmesinin arkasından yaptığı konuşmada, "Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma hakkı ve İsrail'in kendi meşru varlığını kaldırmak arzu edenler karşısında itimat içerisinde hayata hakkı var. Bu çerçevede hükümet, Filistin Hükümeti'nin tanınmasını ve taraflar içerisinde müzakerelerin yine başlaması için lüzumlu çabaların yapılmasını müspet değerlendiriyor" dedi.

Büyükelçilik izahatsında, "Çözüme, mecliste kabul edilen önergelerde de yazdığı üzere müzakereler vasıtasıyla ulaşılabilir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar