'İsviçre bankalarında hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen temiz olmak istiyorsan, 'İsviçre bankalarında benim hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap.

Google Haberlere Abone ol
'İsviçre bankalarında hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen temiz olmak istiyorsan, 'İsviçre bankalarında benim hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap. Git dilekçe ver, yazıyı al, getir buraya. Yazıyı aldı mı? Başvurdu mu? Diyor ki 'sen ispat et.' Ben senin yanında değilim ki seninle beraber hesap açtırmadık ki." dedi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesinde Karabük'te halka hitap etti.

"BU ÜLKEDE BANKA YOK MU?"

Mitingde Polislere seslenen Kılıçdaroğlu, "Onun hırsızlığı devlet sırrı olmaktan çıktı artık bütün dünya biliyor onu, bütün dünya. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü? Ayakkabı kutusundan korkuyor çünkü ne olduğunun gayet iyi biliyor. Değerli kardeşlerim ses kayıtlarını izlediniz. Beni bunları izlettiğim için mahkemeye veriyor. Allah aşkına bir ülkenin başbakanlığı koltuğunda oturan bir adamın oğlunun evinde 1 milyar dolar para olur mu? Keş para. Bu ülkede banka yok mu? Var. Götür bankaya yatır. Niye yatıramıyor? Bu para helal para mı helal para mı? Vallahi de billahi de haram para. Bakın yemin içiyorum, haram para. Helal para olsa götürür bankaya yatırırsın yahu. Niye saklayacaksın, ayakkabı kutularını içine koyacaksın." şeklinde konuştu.

"30 MART'TA YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI'NI HAYATA GEÇİRELİM"

Ak Parti'nin 11 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "11 yıldır sizin çocuğunuza iş bulmadılar. Ama onların çocuklarını ceplerinde dolar vardı, Euro vardı. Her şey vardı. Sizin çocuğunuz işsiz. Onların çocuklarının durumu çok farklı. 30 Ağustos'ta bu ülkede büyük başarılara imza attık. Şimdi 30 Mart geliyor. Yeni bir Kurtuluş Savaşı'nı, yeni bir barışı, yeni bir heyecanı hayata geçirelim. Hep beraber 30 Mart'ta sandığa gidelim ve haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım. Söz mü? Kesinlikle kul hakkı yiyenden hesabını soracağım."

"DENİZ BAYKAL'IN YAPTIĞI GİBİ YAP"

Başbakan Erdoğan'ın arada bir kendisine bir sürü laf ettiğini hatırlatan Kılaçdaroğlu, "Bugün demiş ki 'benim İsviçre bankalarında hesabım vardı. Kılıçdaroğlu bunu ispat etsin.' Deniz Baykal bizim eski genel başkanımız. Onun hakkında da 'İsviçre bankalarında hesabı var' diye bir haber çıktı. Deniz Baykal İsviçre hükümetine bir dilekçe verdi. 'Benim İsviçre bankalarında hesabımın olup olmadığını bana bildirin' dedi. Bir süre sonra Baykal'ın İsviçre bankalarında 5 kuruş dahi hesabının olmadığını kapı gibi resmi hükümetten yazıyı aldı. Getirdi milletin önüne koydu. 'Bakın' dedi 'bana iftira atıyorlar 5 kuruş hesabım yok.' İki ayrı kaynaktan bir değil, iki ayrı kaynaktan, ABD elçisi Wikileaks belgelerinde bunun İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabının olduğunu yazdı. Ben söylemiyorum onlar söylüyorlar. Kendisine şu çağrıyı yaptım. Sen temiz olmak istiyorsan, 'İsviçre bankalarında benim hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap. Git dilekçe ver, yazıyı al, getir buraya. Yazıyı aldı mı? Başvurdu mu? Diyor ki 'sen ispat et.' Ben senin yanında değilim ki seninle beraber hesap açtırmadık ki." diye konuştu.

İnternete bugün Efkan Ala ile ilgili yeni bir ses kaydının düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, son olarak şunları söyledi: "Efkan Ala, dönemin başbakanlık müsteşarı. Bilal'in (Erdoğan) evini de basacaklar. O 1 milyar doları da çıkaracaklardı. Ama telefon ediyor. 'Bilal'in evine giden bütün polisleri açığa alın' diyor. 'Orayı kimse basmayacak. Kimse orada arama yapmayacak.' Karşılığında ne oldu? Rüşvetin karşılığında İçişleri Bakan'ı oldu. Haram ortaya çıkmasın diye çaba harcayan bir adam."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından belediye başkan adayları ile kol kola tutuşarak alanda bulunanları selamdı. Ardından da karanfil attı.

Bu arada CHP Genel Başkanı'na Karabük'e gelişinin anısana İsmet İnönü'nun portresi ile dönemin Ulus gazetesinin nüshası hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar