İstifa eden il başkanı: Teşkilata zulmedildi, hakkımı helal etmiyorum

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, görevinden istifa etti. Demir, "Başbakan Yardımcımızın AK Parti teşkilatına ve AK Parti’ye emeği geçenlere zulmettiğini düşünüyorum. Kendisine hakkımı helal etmiyorum." dedi. İl binasında...

Google Haberlere Abone ol
İstifa eden il başkanı: Teşkilata zulmedildi, hakkımı helal etmiyorum

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, görevinden istifa etti. Demir, "Başbakan Yardımcımızın AK Parti teşkilatına ve AK Parti’ye emeği geçenlere zulmettiğini düşünüyorum. Kendisine hakkımı helal etmiyorum." dedi.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Mehmet Demir, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ferit Oluk, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. "Güç, kuvvet yerinde kullanılırsa adaletli olur. Yerinde kullanılmazsa zulüm olur" diyerek sözlerine başlayan Demir, "Sayın Başbakan Yardımcımızın, AK Parti teşkilatına ve AK Parti’ye emeği geçenlere zulmettiğini düşünüyorum. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. Buradan da kendisine söylüyorum." şeklinde konuştu.

Partide değişik görevlerde yer aldığını anlatan Demir, “Siyaset insanların altını oymayla değil. Siyaset delikanlıca yapılır. Benim arkadaşlarım bunları yaparsa ben cezasını keserim. Birileri hem aday oluyorlar hem grup kararına uymuyorlar hem de buna parti bir şey yapmadı." ifadesini kullandı.

Görevden istifa etmeye zorlandıklarına işaret eden ve bunun sebebini de açıklayan Demir, şunları ekledi: "Aday belirlemede bazı sıkıntılar yaşadık. Yerel seçimde 11-0 yapacağız dedik. Ancak aday belirlemede inisiyatif bizde olmadı bazı yerlerde. Bizde olsaydı 11-0 yapardık. İnisiyatif kullandığımız yerlerde seçimi kazandık. İnisiyatif kullanmadığımız yerlerin durumu ortada. Aday belirlerken Allah şahit, hiçbir yakınım ve akrabamı istemedim. Aynı şartlar olsun yine böyle yaparım. Bazı yerlerde biz inisiyatif kullanmadığımız için sonuç Kırıkkale için hezimet oldu."

'PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ADALETLİCE YÖNETİLMİYOR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Şahsi çekişmeler büzünden biz kardeşimizi terk edemeyiz" sözünü hatırlatan eski Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı da "Kadın Kolları Başkanımız beni arayarak, yeniden başkan olduğumu açıkladı. Bu benim için onur verici bir durumdu. Ancak parti içi demokrasinin adaletçe yönetilmediği ortaya çıktı. Bunları kamuoyu ile paylaşmak da bize düştü." dedi. CİHAN

Yorumlar