İşte AK Parti'nin en önemli seçim vaadi

7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerden önce AK Parti'nin en büyük seçim vaadi de geldi.

Google Haberlere Abone ol
İşte AK Parti'nin en önemli seçim vaadi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim beyannameleri açıklandığında ilk sıralarda yer alacak vaatlerinden birinin, başkanlık sistemiyle ortak yeni anayasa olacağını söyledi.

Şahin, AA muhabirinin, yaklaşan umumi seçime ait sorularını yanıtladı. AK Parti şekilde fazla yoğun kamuoyunun nabzını tutmaya İtina gösterdiklerini belirten Şahin, şu anda partilerine yüzde 48-52 bandında bir kamu desteğinin söz konusu olduğunu anlatım etti.

Bir önceki umumi seçimde partisinin yüzde 50'ye yakın oy aldığını anımsatan Şahin, bu oranın da üstünde bir destek alabileceklerini kaydederek, "AK Parti'nin, aziz milletimiz nedeni ile yine iktidara getirileceğini, 'yoluna devam et' diye oyları ile emir vereceğini düşünüyorum" dedi.

Yeniden iktidara gelme hakkında bir tereddütlerinin olmadığını belirten Şahin, halka güvendiklerini vurguladı.

"CHP ve MHP vuruş hukukuna sahip çıktılar"

Genel seçimdeki amaçlarının anayasayı değiştirecek sayıya ulaşmak olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"Darbe ürünü anayasayı değiştirmeyi, 2015 seçimlerine doğru giderken bütün siyasal partiler halka vadettiler. Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Ama bazı siyasal partilerin bu konu ile ilgili ne kadar samimiyetsiz bulunduğu ortaya çıktı. Darbecilerin anayasaya yansıtmış bulunduğu vuruş ruhunu ve amacını aynen benimsediklerini masada ortaya koydular.

'Biz ilk üç maddeyi' yahut 'Şu maddeyi asla değiştirtmeyiz, noktasına, virgülüne dokundurtmayız' demek şekli ile CHP ve MHP vuruş hukukuna sahip çıktılar. O sebeple değiştiremedik. Şimdi milletimiz Şayet bize lüzumlu desteği verirse, inşallah bu 25. devirde yeni bir anayasa ile milletimizin huzuruna çıkmayı planlıyoruz. Bu yüzde yüz milletimizin takdiridir. Gerekli desteği alırsak bunu yapabiliriz.

Türkiye'nin buna gereksinimi var. Çünkü bundan sonra halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı görevdeyken, Türkiye tıpkı sürede başkanlık sistemini de tyükselişmalıdır. Hatta bu anayasa değişikliği arasında daima başkanlık sistemi de olmalıdır. Bizim seçim beyannamemiz açıklandığında, Şayet yine iktidara gelirsek neler yapacağımızı halkımızla paylaşacağız. Belki ilk sıralarda yer alacak vaatlerimizden biri, yeni anayasa olacaktır, başkanlık sistemiyle birlikte.

"Türkiye için uygulanabilir bir başkanlık sistemi"

Dünyada başkanlık, yarı başkanlık bu şeklinde sistemlerin uygulandığını, fakat bu sistemlerin kimi arızalarının da süre arasında ortaya çıkabildiğini kaydeden Şahin, "Bunları da göz önünde bulundurarak, oralardan da neticeler çıkararak, Türkiye için uygulanabilir bir başkanlık sistemini bizim anayasaya dercetmemiz gerektiği kanaatindeyim. Gerçi bizim Uzlaşma Komisyonu masasına getirdiğimiz başkanlık sistemi modeli teklifi vardı. Onu zannediyorum tekrar gözden geçirebiliriz. Geçirmemiz de gerekir. Artık Türkiye başkanlık sistemine geçtiğinde bir istikrar problemi yaşamayacaktır. Kuvvetler ayrılığı sistemi aşırı daha modern açıdan uygulanacaktır ve Türkiye'de işler daha çabuk görülecektir. Bu bakımdan Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesinde fayda bulunduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar