İstanbul'da 28 Şubat sergileri

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Gençlik Kollarınca, "Milletin adamları ve millete rağmen adamlar" konulu sergi açıldı. Benzer bir sergi de Beyazıt Meydanı'nda düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 28 Şubat sergileri

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Gençlik Kollarınca, 28 Şubat'ın 19. yılı dolayısıyla "Milletin adamları ve millete rağmen adamlar" konulu sergi açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Sahili'ndeki serginin açılışında, şubat ayının yılın en kısa ayı olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu aziz millet ve bu coğrafya ile medeniyetin sahipleri için en uzun ay olduğunu söyledi.

28 Şubat üzerine çok söz söylenebileceğini belirten Türkmen, şöyle konuştu:

"O günlere dair hiçbir güzel hatıra ve anı yok. Keşke o günleri hiç hatırlamasak ve unutup gitsek. Rahmetli Erbakan hocamızın çok güzel bir sözü var. 'Milletle savaşılmaz. Millete rağmen hiçbir şey başarılmaz. Mümkün değil.' Kısa vadede başardık zannedenler, o başardık mutluluğu ile bu başarımız bin yıl sürecek diyenler, işte bugün bakın nerelerde hep birlikte görüyoruz. Çünkü bu coğrafyada her zaman, bu Anadolu topraklarında son sözü, son kararı bu aziz millet vermiştir. Her zaman öyle olmuştur, bundan sonra da öyle olacaktır. Bugün dahi ülkemizde yakın coğrafyamızda yapılan saldırılar, çekilen sıkıntıların kaynağı milleti yok sayma arzusu ve hedefidir."

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır da, "Genç Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar 1960 darbesini, 1972 muhtırasını, 1980 darbesini, 28 Şubat garabetini bu aziz milletimiz yaşadı. Ama şu bir gerçek ki hiçbir güç temelini ve dayanağını milletten almıyorsa bir sonuca ulaşmıyor. 28 Şubat zulmünü yapanları kınıyoruz. Ama 28 Şubat ve onun gibi süreçlerde milletle beraber yürüyen liderleri tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkmen, Hızır ve beraberindekiler, 28 Şubat'ta gazete küpürlerinden alınan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptı.

Açılışın ardından "28 Şubat'ın En'leri" ödül töreni gerçekleştirildi. Süreçte rol alanların maskelerini takan kişiler sahneye davet edilerek onlara birer asker postalı hediye edildi.

Program kapsamında ayrıca, 28 Şubat sürecine direnen kişilere de sembolik olarak Kız Kulesi maketi hediye edildi ve temsili ikna odası yakıldı.

BEYAZIT MEYDANI'NDA DA SERGİ

Türk siyaset tarihinde "post modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nca protesto edildi.

Gençlik kolları üyeleri, İstanbul Üniversitesi'nin ana girişinin bulunduğu Beyazıt Meydanı'nda, "28 Şubat" isimli fotoğraf sergi açtı. Daha sonra üniversitenin önünde bir araya gelen parti üyeleri, "Bir daha yaşamamak için el ele" yazılı tişörtler giydi. O döneme ait gazete manşetlerini anlatan dövizleri taşıyan grup, el ele tutarak bir süre 28 Şubat sürecini protesto etti.

Yorumlar