'İsrail füze parçalarının Roketsan tarafından üretildiği iddiası doğru mu?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. "6 Eylül 2007...

Google Haberlere Abone ol
'İsrail füze parçalarının Roketsan tarafından üretildiği iddiası doğru mu?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. "6 Eylül 2007 tarihinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Türk Hava Sahasını izinli olarak kullanarak Suriye'deki El Kibar Bölgesini bombalamasına hangi uluslararası anlaşmalar veya ikili anlaşmalar çerçevesinde izin verilmiştir?" diye sordu.

"Patriot Füze sistemlerinin patent sahibi Raytheon firması, 2009 yılında imzalanan anlaşmayla Roketsan (Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.) Patriot Gelişmiş Güdümlü Taktik Füzesi (Guidance Enhanced Missile-Tactical: GEM-T) sisteminin bazı kısımlarının üretiminde alt yüklenici olarak seçmiştir." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"Roketsan (Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.) tarafından üretilen Patriot Gelişmiş Güdümlü Taktik Füzesi parçalarının İsrail’e de gönderildiği iddiası doğru mudur?

İsrail in 2009'dan itibaren Filistin topraklarına yaptığı saldırılarda kullandığı ve parçaları Roketsan tarafından üretilen roket ve füze modelleri hangileridir?

İsrail’in Demir Kubbe Füze Sistemi’nde entegre edilen ve İsrail Rafael silah fabrikası patentli füzelerin bazı parçalarının Roketsan tarafından üretildiği iddiası doğru mudur?

2004 yılından 2014 Haziran ayı sonuna kadarki dönemde Aselsan, Roketsan ve TUSAŞ tarafından İsrail Devleti ve özel İsrail silah şirketleri ile ortaklaşa yürütülen projeler mevcutsa söz konusu projeler hangileridir?

2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 yıl içerisinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları her bir yıl bazında toplam kaç kez ve toplam ne kadar süre ile ve hangi amaçlarla Türk Hava Sahasını izinli olarak kullanmışlardır?

2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 yıl içerisinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları her bir yıl bazında toplam kaç kez ve toplam ne kadar süre ile ve hangi amaçlarla Türk Hava Sahasını ihlal etmişlerdir?

2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 yıl içerisinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Türk Hava Sahasını izinli olarak veya ihlal ederek İran ve Suriye ye saldırı harekâtları düzenlemişler midir?

6 Eylül 2007 tarihinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Türk hava sahasını kullanarak Suriye El Kibar bölgesini bombalamışlar mıdır?

6 Eylül 2007 tarihinde İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Türk Hava Sahasını izinli olarak kullanarak Suriye’deki El Kibar Bölgesini bombalamasına hangi uluslararası anlaşmalar veya ikili anlaşmalar çerçevesinde izin verilmiştir?" CİHAN

Yorumlar