İspanya hükümeti kaçırılma olaylarını kınadı

İspanya hükümeti, kaçırılan Türk vatandaşların ivedilikle ve koşulsuz biçimde serbest bırakılmalarını istedi.İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, aralarında Türk Başkonsolosu'nun da bulunduğu onlarca...

Google Haberlere Abone ol
İspanya hükümeti kaçırılma olaylarını kınadı

İspanya hükümeti, kaçırılan Türk vatandaşların ivedilikle ve koşulsuz biçimde serbest bırakılmalarını istedi.

İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, aralarında Türk Başkonsolosu'nun da bulunduğu onlarca Türk vatandaşının, Irak-Şam İslam Devleti teröristleri tarafından Irak’ın Musul kentinde kaçırılmasını kınadı.

Kaçırılan vatandaşların, ivedilikle ve koşulsuz biçimde serbest bırakılmalarını istenen İspanya hükümeti, açıklamasında, “Bu haksız şiddet eylemlerine karşı Türk yetkilileri ile dayanışmasını ifade etmektedir. Aynı şekilde İspanya, Irak’ın barış ve istikrarını tehdit eden geniş çaplı terörist şiddet olayları karşısında Irak yetkilileri ve Irak halkı ile dayanışma duygularını ifade eder; gerek kendilerinin, gerekse uluslararası toplumun, barış ve birlik içinde ve bütünüyle egemen bir Irak’ın teminine yönelik çabalarında işbirliğine hazır olduğunu yineler.” ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Yorumlar