İşler:Yaşı müsait olanlar bilir, bu ülke sokak hareketlerinden çok çekti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son günlerde ortaya çıkan sokak eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İşler:Yaşı müsait olanlar bilir, bu ülke sokak hareketlerinden çok çekti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son günlerde ortaya çıkan sokak eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son bir yıldır ülkede sokakları karıştırmak isteyenlerin olduğunu belirten İşler, “Türkiye olarak 2023 hedeflerini açıklamış bir ülkeyiz. Bu 2023 hedefleri birilerini ciddi bir şekilde rahatsız etti. Ondan sonra da bu hareketler başladı. Yaşı müsait olanlar bilir. Bu ülke sokak hareketlerinden, çatışmalardan çok çekti. Biz bu filmleri daha önce de izledik. Onun için güçlü bir şekilde tuzağa düşmeyeceğimizi sandıklarda ortaya koymamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yapılmakta olan hükümet binası ve 16 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Nallıhan girişinde partililer tarafından karşılanan İşler, daha sora konağın yapıldığı meydanda vatandaşlara seslendi. Yapılan eserlerin Nallıhan halkının günlük yaşamını kolaylaştırıcı hizmetler olduğunu söyleyen İşler, “7’den 77’ye tüm Nallıhanlı hemşehrilerimize hitap eden tesisler. Türkiye’nin 7 bölgesinde nereye gidersek gidelim, bu tür hizmetleri oralarda da görmek nasip ediyor.” dedi.

“SOKAK OLAYLARININ ARKASINDA ESKİ TÜRKİYE ÖZLEMİ YATIYOR”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğin kıymetini bilmesi gerektiğini kaydeden İşler, son bir yıl içerisinde sokak olayları vasıtasıyla ülkenin yeniden istikrarsızlaştırmak istendiğine dikkat çekti. “Ekonomik ve siyasi krizler çıkarılmak istenmektedir. Bu olayların arkasında eski Türkiye’yi özleyenler yatmaktadır.” diyen İşler, halkın buna izin vermeyeceğini kaydetti. İşler şöyle dedi: “Eski Türkiye demek, güçsüz, aciz iktidarların olduğu, koalisyon hükümetlerin olduğu, çaresiz yöneticilerin olduğu geri kalmış fakir bir ülke demek. Yeni Türkiye’nin kararını siz verdiniz. O yolda da yolunuza devam ediyorsunuz. Yeni Türkiye demek, gelişen, büyüyen, kalkınan, ilerleyen, bölgesinde ve dünyada lider olan sözünden bahsettiren bir ülke demektir.”

“TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ”

Türkiye’nin 2023 hedeflerini açıklamasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı, “Bu 2023 hedefleri birilerini ciddi bir şekilde rahatsız etti. Ondan sonra da bu hareketler başladı. Yaşı müsait olanlar bilir. Bu ülke sokak hareketlerinden çatışmalardan çok çekti. Biz bu filmleri daha önce de izledik. Onun için güçlü bir şekilde tuzağa düşmeyeceğimizi, sandıklarda ortaya koymamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı İşler ve beraberindekiler daha sonra hükümet konağının temel atma törenini dualarla gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar