İşler: Yolsuzluk iddiaları kamu malına değil, şahıs menfaatine yönelik

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündemdeki yolsuzluk iddialarının kamu malına değil, şahıs menfaatine yönelik olduğunu savunarak, "Bunlar bir şahsın menfaat elde etmeye yönelik bir takım iddialardır.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Yolsuzluk iddiaları kamu malına değil, şahıs menfaatine yönelik

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündemdeki yolsuzluk iddialarının kamu malına değil, şahıs menfaatine yönelik olduğunu savunarak, "Bunlar bir şahsın menfaat elde etmeye yönelik bir takım iddialardır. Henüz iddia aşamasındadır. Bunlar ispatlanmış değildir. Mahkeme süreci, devam etmektedir. Mahkeme sonuçlanana kadar, herkes masumdur. Bu iddia edilen hususlar, eğer ispatlanırsa o zaman bu ispatlanan hususlarda, kamu malından yapılan yolsuzluklar olmayacaktır. Biz kamu malından yolsuzluk yapılmasına şiddetli ve kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, hafta sonu ziyaretleri kapsamında Ankara’nın Çubuk ilçesine geldi. İlk olarak Kaymakanlığı ziyaret eden İşler, yetkilerden ilçe hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı İşler, 17 Aralık operasyonunun koordinatör savcılığını yürüten Zekeri Öz hakkında ortaya atılan iddiaları değerlendirdi. “Savcının iki haftadır gündemi meşgul etmesi, kabul edilebilir bir durum değil. Savcı, bir devlet memurudur. Her bürokratın yapması gereken şeyi, onun da yapması gerekir. Her konuda birileriyle muhalefet partisi gibi cevap vermesi, doğru bir yaklaşım değildir.” diyen Başbakan Yardımcısı İşler, Öz’ün kendisi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yargıda hakkını araması gerektiğine de değindi. İşler, “Hükümetlere muhalefet eden, muhalefet partileri olmalıdır. Devlet memurlarının muhalefet partisi gibi laf yetiştirmelerini, doğru bulmuyorum. Eğer böyle bir tavır içerisinde olacaksa, o zaman nasıl ki siyasetçiler kendileri hakkında sonucunda istifa müesseselerini kullanıyorsa, ben bu savcıyı da istifaya çağırıyorum. Eğer çok istiyorsa da, istifa ettikten sonra da herhangi bir siyasi partiye katılır ve AK Parti’ye karşı bir sıkıntısı varsa onu da yürütür.” diye konuştu.

HSYK AÇIKLAMASI YARGININ YASAMAYA MÜDAHALESİDİR

HSYK’nın yapısında yapılacak olan değişikliklere ilişkin yapılacak olan yeni düzenleme konusunda da değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı, hukuk devletinde erkler arasında ayrılık olduğuna dikkat çekti. “Erkler ayrılığına da herkesin riayet etmesi gerekir. Yargı ayrıdır, yürütme ve yasama ayrıdır. Bu erklerin birbirlerinin işine karışması kabul edilebilir bir durum değildir.” diyen İşler, HSYK’nın yapmış olduğu açıklamaların kabul edilebilir olmadığına değindi. İşler şöyle devam etti: “HSYK’nın kendine çeki düzen vermesi lazım. Anayasanın kendine çizdiği hudutlar içinde kalarak hareket etmeleri gerekir. Daha önce de yaptığı açıklamalarda yine dava içindi. Bunu yargının yargıya müdahalesi olarak değerlendiriyorum. Bu sefer yaptığı açıklama ise yargının yasamaya müdahalesi olarak algılanıyor. Yasama organını denetleyecek organ Anayasa Mahkemesi’dir. Gerekirse iptal eder. HSYK’nın komisyonda görüşülen bir kanun için açıklama yapması kabul edilemez. Ben bunu yargının yasamaya müdahalesi olarak algılıyorum.”

YOLSUZLUK KAMU MALINA DEĞİL ŞAHIS MENFAATİNE

Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümete yaptığı eleştirilere karşılık vermek istemediklerini ifade eden İşler, 17 Aralık operasyonundan sonra partimizi yolsuzlukla, rüşvetle suçluyor. Biz bunlara gülüp geçiyoruz. Biz AK parti olarak 11 yılda yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele ettik. 11 yıldır yaptığımız yatırımlar ortada. Eğer kamu malından yolsuzluk yapılmış olsaydı, bu hizmetler nasıl yapılacaktı.” diye konuştu. İddia edilen yolsuzluk olaylarının kamu malına değil, şahıs menfaatine olduğunu söyleyen İşler konuşmasına şöyle devam etti: “Kamu malına yönelik yolsuzluk iddiaları değildir. Bunlar bir şahsın menfaat elde etmeye yönelik bir takım iddialardır. Henüz iddia aşamasındadır. Bunlar ispatlanmış değildir. Mahkeme süreci, devam etmektedir. Mahkeme sonuçlanana kadar, herkes masumdur. Bu iddia edilen hususlar, eğer ispatlanırsa o zaman bu ispatlanan hususlarda, kamu malından yapılan yolsuzluklar olmayacaktır. Biz kamu malından yolsuzluk yapılmasına şiddetli ve kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz.”

YENİDEN YARGILAMADA YENİ GELİŞMELER OLACAK

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının yeniden yargılanması konusunda önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma yapılacağının sinyalini veren Başbakan Yardımcısı İşler, Türkiye’nin bu durumda kurtulması için herkesin el ele vermesi gerektiğini yineledi. İşler konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Eğer gerçekten masum yatan insanlar varsa bu konular yeniden araştırılacak. Yeniden yargılama konusunda partilerin düşünceleri var. Önümüzdeki günlerde bu konuda gelişmeler olacak. 28 Şubat darbesi Post-Modern bir darbeydi. Başbakanımız 17 Aralık operasyonunu Dost-Modern olarak ifade ettiler. Bu yaşananları bizim tasvip etmemiz mümkün değil. 11 yılda bu kadar gelişmişlik, kalkınmışlık dostların el ele vermesiyle vesile oldu. Türkiye’nin geleceğini düşünen bütün insanların, el birliği ile hareket etmesi lazım. 17 Aralık operasyonunda her ne kadar hükümet var ise esas hedefte Türkiye vardır. Eğer bu operasyon tutarsa kaybeden sadece AK Parti olmayacak. Türkiye kaybedecektir. Ben bütün dostları aklı selime ve sağduyuya çağırıyorum. Ama ben milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Bu yaşanan kirli olayları da çok net görmektedir.” CİHAN

Yorumlar