İşler: TİKA ata yadigarı abidelere sahip çıkıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) dünyanın birçok yerinde yapmış olduğu çalışmaların büyük prestij kazandırdığını belirtti. Yurt dışındaki kültür varlıklarının tespit...

Google Haberlere Abone ol
İşler: TİKA ata yadigarı abidelere sahip çıkıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) dünyanın birçok yerinde yapmış olduğu çalışmaların büyük prestij kazandırdığını belirtti.

Yurt dışındaki kültür varlıklarının tespit edilmesi, hukuki statülerinin belirlenmesi ve restorasyonlarının yaptırılması faaliyetlerinin etkin bir eşgüdüm mekanizmasıyla yürütülmesi ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, strateji geliştirmesi, restorasyon faaliyetlerini yönlendirmesi amacıyla, Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu’nun 2014 yılı ilk olağan toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye’nin yumuşak güç enstrümanı olarak TİKA’nın yaptığı çalışmaların dünyada önemli bir prestij sağladığına değindi. “Yunus Emre’nin dediği gibi, “İşi sevgi olan,” “meselesi gönüller yapmak olan” bir teknik yardım kuruluşudur. Beş kıtada insani yardım götürdüğü ülke sayısı 120'dir ve Program Koordinasyon Ofisi sayısı, 2014 yılı sonu itibari ile 37 ülkede 40 ofise yükselecektir.” diyen Başbakan Yardımcısı İşler, TİKA’nın sağlık, su, tarım, eğitim, kültür, restorasyon ve altyapı başta olmak üzere, çok geniş bir yelpazede Türkiye’nin tecrübesini ihtiyaç içindeki her yere ulaştırdığına dikkat çekti.

TİKA’nın; ay yıldızlı bayrağı, sınırlar ve ufuklar ötesinde, dünyanın her tarafında gurur ve şerefle dalgalandırdığını belirten İşler, “Büyük şair Yahya Kemal, Süleymaniye’de Bayram Sabahı şiirinde, Süleymaniye’yi, layıkıyla 'cedlerin mağfiret iklimi' olarak tasvir eder. TİKA o iklimi de yaşatmak için bizden bir hatırayı daim kılmak için cedlere ait bir kutsi nefesle varlık mührümüzün silinmemesi için ata yadigârı abidelere sahip çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar