İşler: Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarması gerekir

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın mahkemenin 52.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarması gerekir

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın mahkemenin 52. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Başkan Haşim Kılıç’ın konuşmasındaki eleştiren İşler, “Bazı makamlarda oturanlar siyaset yapamaz, hakimler kararlarıyla konuşur, siyaset yapmak isteyenlerin önce cübbelerini çıkarmaları gerekir.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı İşler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Haşim Kılıç'ın yaptığı konuşma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Siyaset yapmak isteyenlerin öncelikle cübbelerini çıkarması gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, “AYM Başkanı'nın Türk misafirperverliğine ve nezaket kurallarına aykırı konuşmasını yüce milletin takdirlerine bırakıyorum. Bazı makamlarda oturanlar siyaset yapamaz, hakimler kararlarıyla konuşur, siyaset yapmak isteyenlerin önce cübbelerini çıkarmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Millet iradesinin ve TBMM’nin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını, başka vesayetlere izin verilmediği gibi, jüristokrasiye de izin vermeyeceklerini kaydeden İşler, "Millet iradesini hiçe sayan 27 Nisan’ın apoletli bildirisine karşı durduğumuz gibi 25 Nisan’ın cübbeli bildirisine de karşı çıktık. Gömlek değiştirmek metaforu değişimi ve gelişimi ifade eden olumlu bir benzetmedir. Ne var ki milletten değil giydiği cübbeden aldığı güçle ahkam kesenlerden böyle bir değişim ve gelişim beklenemez. 30 Mart seçim sonuçlarını okuyamayan konuşma AYM Başkanının eski Türkiye’nin labirentlerinde hapsolduğunun göstergesidir. AYM Başkanlarının parti liderlerinin kararı ile cumhurbaşkanı oldukları dönemlerin geçmişte kaldığının bilinmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar