İşler: Seçim için Suriye'ye girecek kadar kansız değiliz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, iddia edildiği gibi seçim nedeniyle Suriye’ye savaş açma planı yapmadıklarını savundu.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Seçim için Suriye'ye girecek kadar kansız değiliz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, iddia edildiği gibi seçim nedeniyle Suriye’ye savaş açma planı yapmadıklarını savundu. İşler, “Biz iktidar olarak hep barışı istedik, istikrarı istedik. Eğer biz Suriye’ye saldırmak isteseydik pek çok koz vardı elimizde. Uçağımız düşürülmüştü, topraklarımıza mermiler gelmişti. Bu bahaneyle bu savaşı yapardık ama böyle bir şey yok. Dolayısıyla biz huzuru hedefleyen bir iktidar olarak bizi savaş yanlısı olarak göstermelerini kınıyorum. Bunu yapanlar 'AK Parti savaşa girecek ve seçimi kazanma gayreti içinde olacak' gibi bir mantıkla hareket ediyorlar, buna gülüp geçiyoruz. Bizim buna ihtiyacımız yok, olsa bile o kadar kansız bir parti değiliz. Bu vatanın aleyhine olacak hiçbir şeye imza atmayız ama onlar böyle bir paralel yapıyla birlikte hareket edebiliyorlar.” dedi.

Emrullah İşler, seçim çalışmaları için gittiği Ankara'nın Güdül ilçesinde dün internete düşen Suriye ile ilgili ses kayıtları hakkında açıklama yaptı. Söz konusu ses kaydını yapanların casusluk faaliyeti içinde olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir casusluk faaliyetidir. Devletin en gizli yerinde ortam dinlemesiyle bu şekilde, dinleme yapıldığı tarihten yaklaşık 15 gün sonra yayınlanması tam bir casusluk faaliyetidir ve bunu yapanların yanına kar kalmayacağını bilmesi gerekir. Dün de Başsavcılık el koydu, soruşturma başladı. Bu işi yapanların kimler olduğu konusunda çalışmalar başlatıldı. İnşallah failler yakalandığında yargıya intikal edecektir. Milletimiz şunu görecek, casusluk faaliyeti yapanların yanına kar kalmadığını önümüzdeki günlerde görecek.”

Söz konusu ses kaydının 15 gün önce kaydedildiğini, ancak şimdi yayınlanmasının çok manidar olduğunu belirten Bakan İşler, “Bunu yapanların en basit ifadeyle şerefsiz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

"BU KASET KILIÇDAROĞLU’NA ÖNCEDEN İLETİLMİŞ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceden bu günleri işaret ettiğini söyleyen İşler, “Bu günlerden daha önceden gündeme geleceğini bilen Kılıçdaroğlu gibi, 10 gün kadar önce böyle bir takım iddialarda bulunmuştu. Bu ses kayıtları yayınlandıktan sonra anlıyoruz ki bu ses kayıtlarını dizayn eden çeteyle CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun çok sıkı fıkı olduğunu anlıyoruz. Demek ki bu kasetleri daha önce kendisine iletilmiş ve kendisinin haberi var. Bir Genel Başkan Yardımcısı da birkaç gün önce öyle olaylar olacak ki 'Recep Tayyip Erdoğan siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kalacak' demişti. Onun kastettiğini de bu olduğunu düşünüyorum hem Genel Başkanın hem de Genel Başkan Yardımcısının böyle bir açıklama yapmasının CHP’nin bu paralel örgütle kol kola olduğunun bir göstergesidir diye düşünüyorum. Halbuki bu paralel çete 2011 yılında CHP Genel Başkanı'na bir kaset yayınlamıştı. Şimdi anlıyoruz ki Kılıçdaroğlu oturduğu bu koltuğu bu paralel yapıya borçlu. Tüm kamuoyu yoklamaları AK Parti'nin birinci parti olarak çıkacağını gördük. Uluslar arası cami da bunu görünce yakın bir zamanda borsadan ciddi bir şekilde alım yaptılar. Tüm herkes bunu görüyor ama bu seçimi kaybedeceğini zanneden paralel örgüt ve onun işbirlikçisi CHP ve MHP acaba bir atraksiyonda bulunup AK Parti'ye oy kaybettirebilir miyiz diye düşünüyor, bunu düşünürken böyle bir hainliğe imza atmalarını ben şiddetle kınıyorum. Bu paralel örgütle CHP’nin bir an önce yolunu ayırması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar