İşler: Önceliğimiz rehin tutulan vatandaşlarımızın can güvenliği

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Musul’daki Türk Başkonsolosluğu'nda rehin tutulan Türklerin kurtarılması için devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Önceliklerinin, vatandaşların can güvenliği olduğunu ifade eden...

Google Haberlere Abone ol
İşler: Önceliğimiz rehin tutulan vatandaşlarımızın can güvenliği

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Musul’daki Türk Başkonsolosluğu'nda rehin tutulan Türklerin kurtarılması için devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Önceliklerinin, vatandaşların can güvenliği olduğunu ifade eden İşler, “Bizim şu andaki önceliğimiz oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması ve canlarının yanmaması için devlet olarak elimizden gelen her türlü tedbiri alıyor ve girişimlerde bulunuyoruz. Büyük devlet refleksiyle hareket ederek, devlet aklıyla sıkıntısız bir şekilde çözme gayreti ve çabası içerisindeyiz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TİKA’nın Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda gündemi değerlendiren İşler, Musul’da Türk Konsolosluğuna yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi. İşler, "Musul’da talihsiz bir olay yaşanmıştır. Bu olayın iki boyutu var. Irak’ın komşu ülkelerle olan kaos durumu bizi de endişelendirmektedir. Maalesef orada Irak devleti şu an otoriteyi yitirmiş durumdadır. Bu üzücü bir gelişme. IŞİD’e bağlı bu örgütün elemanları maalesef başkonsolosluğumuza bir saldırı düzenlemişler ve orada bulunan görevlileri ve vatandaşlarımızı başka bir yere götürmüşlerdir. Bu olayı lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Oralar, oldu bittiye getirilecek yerler değil. Musul’un geçmiş tarihi vardır. Orası ile ilgili anlaşmalar vardır.” ifadelerini kullandı.

"DIŞİŞLERİ BAKANI MUHALEFET LİDERİLERİNİ BİLGİLENDİRECEK"

Devlet olarak önceliklerinin, rehin tutulan vatandaşların can güvenliği olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı İşler, “Bizim şu andaki önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması ve canlarının yanmaması için devlet olarak elimizden gelen her türlü tedbiri alıyor ve girişimlerde bulunuyoruz. Başbakanımız toplantılar yapmıştır. Cumhurbaşkanımız devlet yetkililerini Köşk'e çağırarak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Alınacak tedbirler masaya yatırılmıştır. Dün Meclis’te bugün için bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklanmıştır. Bu toplantı iptal edilmiş durumda. Dışişleri Bakanı, Amerika’dan döndü ve bugün muhalefet partilerini bilgilendirme ziyaretlerinde bulunacak." diye konuştu.

"BÜYÜK DEVLET REFLEKSİYLE HAREKET EDECEĞİZ"

Konunun milli bir mesele olduğunu ve iktidar, muhalefetin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken İşler, şöyle devam etti: "Devletimiz olayı yakından takip ediyor. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmesini engellemektir. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Büyük devlet refleksiyle hareket ederek, devlet aklıyla sıkıntısız bir şekilde çözme gayreti ve çabası içerisinde sürdüreceğiz.”

CİHAN

Yorumlar