İşler: İlk turda büyük farkla AK Parti adayı cumhurbaşkanı olacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çatı aday hakkındaki düşünlerini açıkladı. Gerçek CHP ve MHP’nin gerçek anlamda çatı aday bulamadıklarını söyleyen Emrullah İşler, “Şu an ki tablo onu gösteriyor. Biz adayımızı açıkladığımızda...

Google Haberlere Abone ol
İşler: İlk turda büyük farkla AK Parti adayı cumhurbaşkanı olacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çatı aday hakkındaki düşünlerini açıkladı. Gerçek CHP ve MHP’nin gerçek anlamda çatı aday bulamadıklarını söyleyen Emrullah İşler, “Şu an ki tablo onu gösteriyor. Biz adayımızı açıkladığımızda görülecek ki, ilk turda büyük bir farkla AK Parti’nin adayı inşallah cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi cumhurbaşkanı seçimlerini belirleyecek. Başka iradeler değil, halkın iradesi belirli olacaktır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ATO Congresium’da yapılan ‘3. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne’ katıldı.

İşler, programda gazetecilerin sorularını da cevapladı. Gazetecinin çatı aday hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini hatırlatan İşler, “Halkın iradesi belirli olacağı bir seçim olacak ve bu seçimlerde bir ilki yaşayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatı aday formülü ile aşağı yukarı bir aydır gündemi meşgul ettiler. Fakat gelinen noktada anlıyoruz ki, bunun tiyatro oyunu olduğunu görmüş olduk.” diye düşüncesini aktardı.

İşler, sözlerine şöyle devam etti: “Birçok görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde varılan bir isim şuan açıklanmış değil. Seçim halk tarafından seçileceği için siyasetçi kişiliğinin olması daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ama bunun böyle olmadığını gördük. CHP kendisi aday çıkarabilirdi, çıkarmadı. MHP de kendi adayını çıkarmadı.”

AK Parti olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, “Zamanı geldiğinde adayımızı açıklayacağız, dedik. Biz adayımızın büyük bir oyla ilk turda seçimi alacağını görüyoruz. Şu anki tabloda bunu ortaya koymakta.” diye konuştu.

Emrullah İşler, daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl yapıldığının altını çizerek, “Eskiden parlamentoda yapılıyordu. Parlamentoda siyasi partiler arkasında durduğunda seçilebiliyordu. Ama bir önceki Sezer zamanında, ortak aday gösterdiler. Orada bile 3. turda cumhurbaşkanı seçildiğini gördük.” şeklinde konuştu.

Adayların halkın karşısına geçip politika, kampanya ile kendilerini anlatacaklarını söyleyen İşler, “Daha önceki yaptığım konuşmalarda çatı adayın tutmayacağını söylemiştim. Gerçek anlamda çatı aday bulamayacaklarını ifade etmiştim. Şu an ki tablo onu gösteriyor. Biz adayımızı açıkladığımızda görülecek ki, ilk turda büyük bir farkla AK Parti’nin adayı inşallah cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi cumhurbaşkanı seçimlerini belirleyecek. Başka iradeler değil, halkın iradesi belirli olacaktır.” diye açıkladı.

"YARGI GEREKENİ YAPIYOR"

Üst düzey emniyet müdürlerinin gözaltına alınmasıyla ilgili de değerlendirme yapan İşler, "Bu mesele aylardır yazılıp, çizilen, yargıya intikal etmiş meseledir. Yargı bağımsızdır. Kendi işini, kendisi yapar. Dün bir takım gözaltılar oldu. Yargı zamanı geldiğinde, gerekli adımları atıyor. Bunun nereye gideceğini, ne şekil alacağını zaman içinde birlikte göreceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar