İşler: Hoşgörüyle hareket edilmeli, öncelik ülke çıkarları olmalı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 17 Aralık tarihinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Hoşgörüyle hareket edilmeli, öncelik ülke çıkarları olmalı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 17 Aralık tarihinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan olaylarla ilgili bu dönemde herkesin aklı selimle hareket etmesi gerektiğini belirten İşler, “Birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok muhtacız. Hoşgörü ve aklıselimle hareket ederek öncelik kişisel çıkarlarımız değil öncelik milli çıkarlarımız ülkenin çıkarları olmalı. Bu şekilde davranmalıyız. İktidar olarak bizim sorumluluklarımız var muhalefet olarak muhalefet partilerin ve sivil toplumun herkesin sorumluluğu var. bu hassas dönemde herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini temenni ediyorum." dedi.

    Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kızılcahamam'da kaymakamlığı, belediye başkanını ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başbakan yardımcılığına getirildikten sonra ilk ziyaretini Kızılcahamam’a gerçekleştirdiğini belirten İşler, “Buradan sonra Kazan’ı ziyaret edeceğiz. Ankara’nın bütün ilçelerini peyderpey gezeceğiz.” şeklinde konuştu. Yeni görevlendirmenin önce Kızılcahaman’a ardından Ankara ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen İşler, “Bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Sizlerde bu oyunları yakinen takip ediyorsunuz. Geçmişte de çeşitli defalar ülkede istikrarı bozmak için özellikle siyasi istikrarı bozmak için bir takım adımlar atıldı girişimlere bulunuldu. Çok şükür Sayın Başbakanımızın dirayetli liderliği döneminde tüm bu oyunların kumpasların üstesinden gelindi.” diye konuştu.

    Son yaşanan olayların doğrudan ekonomik istikrarı hedef aldığını kaydeden İşler, “Acaba ekonomik istikrar bozularak siyasi bir istikrarsızlık çıkarılıp Türkiye’de bir hükümet değişikliği yaptırılabilir mi bunun hesapları yapılıyor. Ama biz şuna inanıyoruz. Bizim yegane desteğimiz meşruiyet kaynağımız milletimizdir. Milletimizden aldığımız güçle 11 yıldır iktidarımızı sürdürüyoruz bundan sonrada bizim gidecek başka kapımız yok biz her zaman halka gitmişizdir milletimize gitmişizdir milletimizin iradesine her zaman saygılı olduk. Onların sandıkta gösterdiği irade karşısında boynumuz kıldan incedir. Herkes milli iradeye saygı göstermeli. Bir takım yanlış işlerle bu ülkede ekonomik ve siyasi kriz çıkarmak kimsenin işine gelmez.” şeklinde konuştu.

    "BU HASSAS DÖNEMDE HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ"

    2013 yılı ekonomik göstergelerine bakıldığında gerek Gezi gerekse 17 Aralık olayları sonrası kaybedenin Türkiye olduğunu hatırlatan İşler, “Kaybeden hepimiz olduk borsa 93 binlerden 60 binlere düştü ardından dolar 1,76’dan 2,17’lere yükseldi. Sadece ekonomik göstergelere bakıldığında kaybeden Türkiye. Eskiden bu ülkede bir kitap atıldı diye bir anayasa fırlatıldı diye ülkenin çivisi çıktı ekonomisi çöktü yer yerinden oynağı. Bugün AK Parti'li yıllarda ekonomimizin makro temelleri sağlam atıldı bu ekonominin temelleri ve bankacılık sistemi çok güçlü. Bütün bu girişimlere ve komplolara rağmen ekonomimiz ayakta durabilmekte. Bu da önemli bir gösterge. Ekonomi ayakta diye bizim borsada 3’te 1 kayıp olması ve dövizde kayıp kabul edilemez. Bu dönemde hepimiz aklı selimle hareket etmeliyiz birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok muhtacız. Hoşgörü ve aklıselimle hareket ederek öncelik kişisel çıkarlarımız değil öncelik milli çıkarlarımız ülkenin çıkarları olmalı. Bu şekilde davranmalıyız. İktidar olarak bizim sorumluluklarımız var muhalefet olarak muhalefet partilerin ve sivil toplumun herkesin sorumluluğu var. Bu hassas dönemde herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

    Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti olarak Kızılcahamam’da bir yol kazası olduğunu anlatan İşler, “İnşallah bu seçimlerde bu yol kazası telafi edilmesi olacak. Aday henüz açıklanmadı 1 hafta 10 gün içinde açıklanacak. Açıklandıktan sonra onun etrafında kenetlenerek inşallah Kızılcahamam'a AK Parti bayrağını tekrar dikileceğiz.” dedi.

    İşler konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. bir gazetecinin, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama yargıya müdahale olarak değerlendirildi. Dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu açıklamayı doğru bulmadığını söyledi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna İşler, “HSYK’nın yaptığı milli iradeye bir darbedir. Bir yargı darbesi şeklinde gelişti olaylar. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Anayasa'nın 138. maddesine kesinlikle aykırıdır. Son günlerde yargının verdiği sınav iç açıcı değil. Özellikle bir savcının çıkıp adeta bir militan gibi broşür bildiri dağıtması kabul edilebilir bir şey değildir. HSYK’nın açıklaması da Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı tarihinde ilk defa olan bir olay. Bununda bir adete darbe olarak niteliyorum ve yanlış buluyorum. Bizler geçmişte askeri vesayetten çektik şimdi ülkenin yargı vesayetine girmesi kabul edilemez. Dolayısıyla kuvvetler aykırılığı ilkesine hepimizin riayet etmesi lazım. Herkes kendi alanında görevinin yapmalı yargı yargı alanında yürütme yürütme alınında yasama yasama alanında görevini yapmalı ve birbirine de bu hassas dönemde saygılı olmalı.” ifadelerini kullandı.

    "HERKES YAŞANAN OLAYLARDAN DERSİNİ ALACAKTIR"

    “17 Aralık operasyonu ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusuna ise İşler şu cevabı verdi; “Aslında 2002- 2013 karşılaştırıldığında bu operasyonun ne demek olduğu anlaşılıyor. 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolardan bütün bu olumsuzluklara rağmen 152 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervimiz 140 milyar dolara çıktı. Gerek ihracat alanında büyük mesafeler katedildi. Yatırımlar anlamında ciddi meşhaleler katıldı. Üçüncü havalimanı 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanının yapılacak olması birilerini çok rahatsız etti. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan bu yatırımlar yapılıyor özel teşebbüs eliyle. Bu Türkiye’nin marka değeri açısından son derece manidar. Bu ülkede yıllarca krizler çıkarıldı her 10 yılda bir müdahaleler yapıldı siyasi krizlerle toplum mühendisliği yapıldı partiler dizayn edildi. Şimdi başarılı olamıyor. Bu son olaylarla ülkenin ekonomisini bozarak yeniden bir siyasi kriz çıkarılarak hükümet değişikliğine gidebilir miyiz deniyor. Ama artık eskisi gibi değil. Milletimiz eskisi gibi değil eskiden bir manşet atarak iktidarlar değişiyordu 70’li yıllarda TÜSİAD gazetelere ilan vererek hükümet düşürüyordu bugün artık o devirler kapandı en önemlisi milletimiz oynanan oyunları net görüyor milletimiz sandıktaki iradesine sahip çıkıyor. Bütün bu yaşanan olaylarda hakem millet olarak söz de karar da milletin olacak. Herkes yaşanan olaylardan dersini alacaktır.”

    Bir gazetecinin, “Bülent Arınç’ın twitter ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz sizin bir twitter hesabınız var mı?” sorusuna ise İşler şu cevabı verdi: “Benim adıma danışmanım kullanıyor. Çağın gereklerine ayak uydurmamız lazım. Bugün twitter facebook hesapları herkesin var. Herkesin bu tür hesapları var. Mühim olan ölçülü kullanmak ölçüyü kaçırmamak lazım. Siyasetçilerin bu ölçüye riayet etmeleri gerekiyor. Bende zaman zaman twit atıyorum. Kimseye hakaret etmeden kimseye saldırmadan ölçülü twitler attım. Görüşlerimi ortaya koydum. Yaşanan gelişmeler doğrultusunda bazen doğrudan vermek istediğimiz mesajları twitterle veya facabookla vermek normaldir ama her şeyde ölçüyü kaçırmamak lazım.” CİHAN

Yorumlar