'IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanlar, polis teşkilatına operasyon yapıyor'

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlayan operasyona bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, "IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanların kendi polis...

Google Haberlere Abone ol
'IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanlar, polis teşkilatına operasyon yapıyor'

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlayan operasyona bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, "IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanların kendi polis teşkilatındaki memurları sabaha karşı terörist tutuklar gibi, terörist avlar gibi operasyonlarla taciz etmeleri, gözaltına almaları; hangi sebeple olursa olsun bunlar Türkiye'de vatandaşın, kamuoyunun vicdanında kuşkuyla, endişeyle karşılanan olaylardır." dedi.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 123. birleşimi yoklama ile saat 15.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dün gece Ceylanpınar'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. Bu çatışma ortamına vesile olacak tavır ve tutumlardan herkesin kaçınmasını temenni eden Altay, o bölgede huzurun ve sükûnun sağlanması için devletin üstüne düşeni yapmasını beklediğini söyledi.

    Bugün CHP Meclis Grup toplantısı esnasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin canlı yayın araçlarına enerji sağlayan güç kaynağında, konuşmanın canlı yayınlanmasını engellemeye yönelik bir sabotaj yaşandığını dile getiren Altay, "Bütün canlı yayın araçlarına giden güç minimize edilmiş ve bütün canlı yayın araçlarının uydu bağlantısı kesilmiştir. Bu düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar çirkin ve ibret verici bir durumdur. Sayın Meclis Başkanı Genel Kurulu izliyorsa bu konuda grubumuza bilgi vermesini ve sorumlularla ilgili işlem başlatmasını talep ediyorum. Ve, benzer olayların bir daha yaşanmaması konusunda da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nı göreve davet ediyorum; ona sorumluluğunu hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

    "OPERASYONLARI KINIYORUM"

    Bu sabaha karşı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis teşkilatının kimi mensuplarına yönelik başlatılan operasyonla ilgili olarak da Altay, "Türkiye'nin çok garip ve ibret verici bir manzarayla karşı karşıya bulunduğunun bilinmesini istiyorum. IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanların kendi polis teşkilatındaki memurları sabaha karşı terörist tutuklar gibi, terörist avlar gibi operasyonlarla taciz etmeleri, gözaltına almaları… Hangi sebeple olursa olsun bunlar Türkiye'de vatandaşın, kamuoyunun vicdanında kuşkuyla, endişeyle karşılanan olaylardır. Hükûmetin de bu operasyonlarla ilgili Genel Kurulu derhâl bilgilendirmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

    MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise Ceylanpınar'da meydana gelen ve Suriye tarafından açılan ateş sonrasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

    Ayrıca, Lice yolunda patlayan LPG yüklü tankerde yaralananlara da acil şifalar dileyen Halaçoğlu, şöyle devam etti: "Öte yandan, maalesef, Türkiye'de meydana gelen birtakım olaylarda hukuk dışı hareket ettikleri ve bu hukukun herkese yarın lazım olacağı düşüncesiyle, yapılacak operasyonlarda devletin kendisinin görevlendirdiği insanların yine kendi görevlerinden, yaptıkları görevlerden dolayı tutuklanmasını da kınıyorum." CİHAN

Yorumlar