IŞİD'e eğitim veren 4 Türk istihbarat subayının gözaltına alındığı doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "Irak’ta IŞİD terör örgütü mensupları​na askeri eğitim verdikleri belirlenen 4 Türk istihbarat subayının 30 Mayıs 2014 günü...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e eğitim veren 4 Türk istihbarat subayının gözaltına alındığı doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "Irak’ta IŞİD terör örgütü mensupları​na askeri eğitim verdikleri belirlenen 4 Türk istihbarat subayının 30 Mayıs 2014 günü Irak askerleri tarafından Felluce’de gözaltına alındıklar​ı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Irak’ta IŞİD terör örgütü mensuplarına askeri eğitim verdikleri belirlenen 4 Türk istihbarat subayının 30 Mayıs 2014 günü Irak askerleri tarafından Felluce’de gözaltına alındıkları iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, 30 Mayıs 2014 günü Irak Ordusu tarafından gözaltına alınan 4 subay kimdir?

Irak’ta tutuklanan 4 istihbarat subayının akıbeti nedir?

Halen Irak’ta görevli olarak bulunan TSK mensuplarının sayısı nedir?

Tutuklanan subayların Irak’ta IŞİD teröristlerine askeri eğitim verdikleri iddiası doğru mudur?

Son 1 yıl içerisinde Türkiye’den Irak’a geçiş yapan emekli subay ve astsubayların sayısı nedir?

Halen Irak’ta çeşitli nedenlerle bulunan emekli subay ve astsubayların sayısı nedir?

Halep'te bir çatışmada öldürülen emekli subayın IŞİD’in üst düzey yöneticilerinden olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu kişi kimdir?

BM kayıtlarında 9303 koduyla gözüken silah ve mühimmatların, Türkiye İstatistik Kurumu'nun, Uluslararası Standart Ticaret Sınıflaması'na göre de 'Askeri Silahlar ve Mühimmatlar' başlığı altındaki 'Askeri Amaçlı Olmayan Silahlar' kategorisinde av tüfeği, namludan doldurulan silahlar cinslerinde belirtildiği dikkate alındığında Suriye’ye gönderilen savaş silahları ve mühimmatlarının gümrüksüz olarak sevkiyatlarının temininin sağlandığı iddiası doğru mudur?

2011, 2012 ve 2013 yılları ile 2014 yılının ilk 5 aylık döneminde Irak’a yapılan askeri malzeme, mühimmat ve silah satışlarının toplam tutarı ne kadardır? CİHAN

Yorumlar