'IŞİD Türkiye'den terörist topluyor, PKK toplamıyor mu?'

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, HDP'nin "IŞİD Türkiye'den terörist topluyor." dediğini belirterek, "Doğru, IŞİD Türkiye'den terörist topluyor. Peki, PKK, IŞİD'le çarpışan YPG ve PYD Türkiye'den terörist toplamıyor mu? Türkiye âdeta...

Google Haberlere Abone ol
'IŞİD Türkiye'den terörist topluyor, PKK toplamıyor mu?'

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, HDP'nin "IŞİD Türkiye'den terörist topluyor." dediğini belirterek, "Doğru, IŞİD Türkiye'den terörist topluyor. Peki, PKK, IŞİD'le çarpışan YPG ve PYD Türkiye'den terörist toplamıyor mu? Türkiye âdeta dünyadaki terör örgütlerine kaynak olmuş." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 116. birleşimi saat 15.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. HDP Grubunun "IŞİD, El-Nusra örgütlerinin gençlerimizi Suriye’deki savaşa sürüklemelerine" dair araştırma önerisi görüşüldü ve AK Parti'nin oylarıyla reddedildi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Gazze'de hâlâ bombalar yağdığını ve hâlâ Filistinlilerin Gazze'de İsrail'in bombaları altında öldüğünü, inim inim inlediğini söyledi. "İsrail ile bizim ticaretimiz niye artıyor?" soru önergesine "Siyaset başka, ticaret başka." diye cevap verildiğini aktaran Oğan, "AKP hükümeti döneminde İsrail'le olan ticaretin hâlâ artıyor olması ve en çok artan ülkelerden birisinin İsrail olmasının buradan izahının yapılması lazım. Türkiye'nin İsrail'le ticaretinin sürekli niye artıyor olduğunu anlarım, ama benim oradaki Müslüman kardeşime her gün bu Ramazan'da bomba yağdıran bir ülke benim kardeşim değil, alın sizin kardeşiniz olsun ya da bu ticaret konusuna, her gün oraya yağan bombalarda, sizin, bu milletin katkısına sebep olacak bu ticaret noktasına bir dur deyin. Eğer one minute diyecekseniz, hodri meydan, buyurun buna bir one minute millet olarak diyelim, yoksa bu işin artistliğini yapacaksanız, orada da biz size one minute diyeceğiz. Bu meselelerin üzerinden artistlik değil, ciddi politikalar üretmek lazım." diye konuştu.

CHP'li Ali Özgündüz'ün gösterdiği Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını AK Parti'nin kınamadığını dile getiren Oğan, "Gezi olaylarında 'Ayakkabıyla girdiler.' diye bir ay boyunca meydanlarda bu sözün üzerinde durduysanız, burada Kur'an-ı Kerim'in, bir caminin yakılmasına da bir kelime lafınızın olması lazımdı." ifadelerini kullandı.

Öneriyi veren HDP'nin "IŞİD Türkiye'den terörist topluyor." dediğini belirten Oğan, şöyle devam etti: "Doğru, IŞİD Türkiye'den terörist topluyor. Türkiye âdeta dünyadaki terör örgütlerine kaynak olmuş. Peki, PKK Türkiye'den terörist toplamıyor mu? IŞİD'le çarpışan YPG ve PYD Türkiye'den terörist toplamıyor mu? Son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgemizde, IŞİD'le savaşan, hem IŞİD cephesinde hem YPG-PYD cephesinde savaşan Türkler ölüyor ve mezarları da Türkiye'de, Türkiye'de defnediliyor. Söylerken iki tarafı da söylemek lazım; hem IŞİD saflarında savaşan hem IŞİD'in saldırılarına karşı koyarken savaşan ama sonuçta terör örgütleri saflarında savaşan insanları söylemek lazım. Bugün Türkiye'de 5 bine yakın IŞİD saflarında insanımız var, 5 bin, büyük bir rakam. Kısa bilgiler vermek istiyorum: Suudi Arabistan'dan 2.500, AB ülkelerinden 2 bin insan IŞİD saflarında. Kuzey Afrika'dan 5 bin, Balkanlar'dan 500, Rusya'dan 800 -Pakistan'dan özellikle El Kaide'nin lider kadrosunun geçtiğini görüyoruz- İngiltere'den 400, ABD'den 120, Tunus'tan 3 bin, Fas'tan 500."

IŞİD'e Türkiye'den sosyal medya desteği verildiğini şahsen yakından bildiğini anlatan Oğan, "İçişleri Bakanımız, Peygamber Efendimiz'e laf edeceğine bunlarla ilgilensin. Türkiye'de, hükümetinize laf etti diye gençleri evlerinden topluyorsunuz ama bir terör örgütüne ciddi sosyal medya desteği veren bir kitleye herhangi bir şey yapılmıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar