İşçiler belediyeyi bastı! Yumruklar konuştu

İzmir'in CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nde eylem yapan işçiler ile zabıtalar birbirine girdi.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler belediyeyi bastı! Yumruklar konuştu

Karşıyaka Belediyesi'nde duruluk işlerini yürüten taşeron şirket Altaş içerisinde örgütlenme çalışması oluşturan DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan üç işçinin işte atıldığı gerekçesiyle sendikanın belediye giriş katında yaptığı eylemde hadise çıktı. Zabıta ve işçiler yumruklaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nde duruluk işlerini yürüten taşeron şirket Altaş işyerinde örgütlenme çalışması oluşturan Nakliyat-İş Sendikası, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın bunu engellemeye çalıştığını iddia etti.

BAŞKANLA GÖRÜŞMEDEN BELEDİYEDEN AYRILMAYACAKLAR

Sendika Örgütlenmeyi engellemek için de üç işçiyi işten çıkardığı gerekçesiyle matbuat izahatsı yapacağını duyurdu. Basın izahatsı öncesi Karşıyaka Belediyesi'nin zemin katına giren işçiler burada sendika yeleklerini giyerek oturma eylemine başladı. Bunun üstüne polis ve çevik takat belediyi içerisinde tedbir aldı. İşçiler Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nu beklediklerini belirterek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı da görüşmeye çağırdı. Akpınar gelene kadar belediye binasından ayrılmayacaklarını söyledi. 

"SEÇİMİ ÖYLE KAZANDINIZ"

Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, belediye önünde 30 kadar işçiyle müşterek matbuat izahatsı yaptı. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'ın işçilere sendikadan istifa etmeleri baskısı yaptığını hatta bir toplantı yaparak "Burada belediye başkanı da sendika de benim" dediğini söyledi. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'a "Başkan Ali kıran kafa kesen bir yaklaşımı kabul edemeyiz. Burası dağ başı değil. CHP programda örgütlenmeye izin veriyor. Ayrıca, siz oy isterken sendikalaşmayı savundunuz, taşerona karşı çıktınız. Seçimi öyle kazandınız. İşten çıkardığınız işçiler işbaşı yapana kadar haklı mücadelemiz sürecek" dedi. 

İŞÇİNİN YÜZÜ KANLAR İÇİNDE KALDI

Küçükosmanoğlu, konuşmasının peşinden içerdeki işçilerin yanına gideceklerini, kimsenin buna mani olamayacağını söyledi. Daha sonra Küçükosmanoğlu ve beraberindekiler Belediye girişindeki kapalı bulunan camlı kapıya yöneldi. Omuzlarıyla kapıya yüklenerek açmaya çalıştılar. Belediye girişindeki güvenlikçiler ise buna mani olmaya çalıştı. Bunun üstüne içeride bekleyen işçiler de kapıya yöneldi. Burada bekleyen zabıta ve güvenlikçilerle aralarında kavga çıktı. Yumruklaşmalar oldu. İçerideki çevik takat araya girdi. Bir işçinin yüzü kanlar içerisinde kaldı.

Yaklaşık 5 dakika devam eden çatışmadan sonra işçiler içerideki yerlerinde kaldı.  Polis yetkilileri, Küçükosmanoğlu'na "Basın izahatsı yapılacaktı. Ancak siz kapıya yüklenerek halk binasına girdiniz. Burada vatandaşın hizmet görmesi menfi etkileniyor" uyarısı yaptı. Küçükosmanoğlu ise Başkan Akpınar gelene ve üç işçi işbaşı yapana kadar savaş edeceklerini belirterek belediyeden ayrılmayacaklarını söyledi.

İşçilerin bekleyişi sürüyor.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar