İnternet YAsağı Siyasi Bir İntihardır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime bir hafta kala internete yasak getirmesinin siyasi bir intihar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İnternet YAsağı Siyasi Bir İntihardır

Oran, bu yasakla 40 milyon internet kullanıcısını karşısını aldığını iddia etti.

Genel Başkan Yardımcısı Oran, Manisa’daki Havuzlu Çarşı’da esnafla biraraya geldi. Daha sonra partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Oran, “Sosyal medya dediğimiz, esasında sosyal meydan. 40 milyon insan, özellikle gençlerimiz sosyal medyada buluşup tartışıyorlar. Özgürce sosyal medyayı kullanıyorlar. Bu demokrasinin en doğal gerçeği, Anayasa'nın 26. maddesi haberleşme özgürlüğü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 10. maddesidir. Bunun yasaklanması demek, seçime bir hafta kala oylar aşağı inerken 40 milyon kişiyi karşısına almak demek, siyasi intihardır.” şeklinde konuştu.

Ellerindeki verilere göre AKP’nin aşağılara indiğini gördüklerini söyleyen Oran, “Türkiye genelinde AKP, genel seçimde aldığı yüzde 49’u asla koruyamıyor, yüzde 30’a doğru hızla aşağı iniyor. Bu yasaklarla beraber aşağı düşüşü çok daha hızlı olacak. CHP olarak AKP’yi yerel seçimlerde yüzde 30’larda yakalayacağız, geçebiliriz de. Görünen köy klavuz istemez. Verilere ve somut değerlendirmelere bakıyoruz. AKP’nin, karşısına 40 milyonu aldığını görüyoruz. Bunu yapan bir parti liderinin, aklından zoru olması lazım ya da korkacak, paniğe sokacak çok önemli durumu olması lazım. Halktan gizlemek istediği bir suçu olması lazım ki böyle bir riski göze alması lazım. Bu seçimden sonra Erdoğan o koltukta oturamaz, çünkü 40 milyon sosyal medya kullanıcısı Erdoğan’ı sıfırlamıştır. Bu kadar korktuğu bir şey seçimden önce çıkarsa çok daha fena bir durumdur. Seçimlerden geri çekilmesi lazım. Bu bizim iddiamız.” dedi. Söz konusu 40 milyon kişinin yüzde 96’sının genç kullanıcı olduğunu ifade eden Umut Oran, “İnternet yasağı konusunda 40 milyonun yüzde 85’i bu konuda hükümeti suçlu görüyor. 40 milyonun içinde AKP’ye oy vermiş olanların bile yüzde 70’i, Erdoğan’ın aldığı bu kararı doğru bulmuyor. Biz yasaklara karşıyız. Demokraside yasaklar olmaz. Türkiye’deki 30 yaş altı gençlerin birinci partisi CHP’dir. CHP, gençlerin partisidir. AKP, gençler nezdinde ikinci partidir. Oyu gençler nezdinde yüzde 22’dir. Hal böyleyken bir hafta kala 40 milyonu karşısına aldı. Genel seçimden sonra da Erdoğan, Türk siyasi tarihinde yer almayacaktır.” diye konuştu.

'SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, bir gazetecinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili iddiası olan, Deniz Baykal’a kaset tuzağı kuranlardan biri olduğunu söylemesiyle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi: “Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Bu arkadaşın geçmişi, çizgisi belli. Bu arkadaş, kendi partisine ihanet edip daha evvel eleştirilerde bulunduğu partiye girdi. Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bizim geçmişimizde de geleceğimizde de şantaj yoktur.”

'DÜN EVET DEDİĞİNE BUGÜN HAYIR DİYOR'

Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın yapılmasına izin vermeyeceğiyle ilgili soru üzerine ise Oran, şunları söyledi: “Dün evet dediğine bugün hayır diyor. Bugüne kadar kendisi yapıyordu, şimdi ise yapmıyor. Türkiye böyle bir yönetimi hak etmiyor. Türkiye'nin demokrasiyle yönetilmesi gerekiyor. Demokrasinin bütün kurul ve kurumlarıyla işlemesi gerekiyor. Bu tür kararların alınması gereken yer TBMM’dir. Dolayısıyla Erdoğan, diktatörlük uygulamaya çalışıyor. Tek adam politikası izliyor. Bir polis devleti politikası uygulamaya çalışıyor. CHP olarak biz bu ülkeyi yasaklara mahkum etmeyeceğiz. Yolsuzlukları yapan haramzadelerin burunlarından fitil fitil getirerek bunun hesabını soracağız.”

Yorumlar