İlk kınama HDP'den, ikincisi Rusya'dan

Ankara'daki patlamayla ilgili ilk kınama HDP'den geldi. Patlamayla ilgili ikinci saldırıysa Rusya'dan geldi

Google Haberlere Abone ol
İlk kınama HDP'den, ikincisi Rusya'dan

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamayla ilgili ilk kınama açıklaması HDP'den gelirken, ikinci kınama ise Rusya'dan geldi.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

HDP Merkez Yürütme Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Ankara'daki saldırı lanetlenerek, sivil vatandaşların bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz" denildi.

İKİNCİ KINAMA RUSYA'DAN

Ankara'daki patlamayla ilgili ikinci kınama ise Rusya'dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, teröristlerin saldırısına uğrayan tüm Türk halkıyla birlikte yasta olduğunu belirtti.

Yorumlar