'İktidarın verilmeyecek hesabı yoksa korkmasına gerek yok'

Cumhuriyet Halk Parti'si (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili, iktidarın verilmeyecek hesabı yoksa korkmasına da gerek olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'İktidarın verilmeyecek hesabı yoksa korkmasına gerek yok'

Cumhuriyet Halk Parti'si (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili, iktidarın verilmeyecek hesabı yoksa korkmasına da gerek olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk kanalında Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu.

Adli Kolluk'un Türkiye'de olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bunun kurulması lazım. CHP olarak bunu savunuyoruz. Adli Kolluk bir yönetmelikle oluşturulmuş durumda. Yönetmeliği değiştirilerek bir üste haber verilecek deniyor. Bir üste haber verilmesi yargıya yürütmenin müdahalesi anlamına geliyor. 14 ay önce ihbar mektubuyla bu soruşturma başlamış. Savcı ciddiye alıyor, dinlemeler yapılıyor. Sonra düğmeye basılıyor, gereken yapılıyor. Hırsızı haber verilip operasyon mu yapılır; böyle bir operasyon mu yapılır? Bu tür operasyonlar gizlidir, hiç kimseye haber vermez. Savcı yargıçtan kararı alır, sadece yargıç bilir. Polis bile kime operasyonu yapacağını operasyon zamanında öğrenir. Bakanların çocukları var. Bunu söylediğiniz zaman operasyon çöker." dedi. Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri operasyonunu örnek gösterdi.

Şuan devlet krizi yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, yönetmelikle ilgili Danıştay'ın acil karar vermesi gerektiğini vurguladı. Yürütmeyi durdurması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanına düşen çok görev olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının açıklamalarının kendisini tatmin etmediğini ve daha net açıklamalar yapması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanının "Yargının üzerine gölge düşürmeyin." demesi gerektiğini kaydetti. İktidarın verilmeyecek hesabı yoksa korkmasına da gerek olmadığını belirtti.

"Bu operasyonla ilgili bizim bilgimiz tümüyle medyadan. 17 Aralık sabahı öğrendik." diyen Kılıçdaroğlu, "Kızdığımız temel nokta yolsuzluğun ortaya çıkmasının hükümet tarafından engellenmesi, polislerin görevden alınması, yönetmeliğin değiştirilmesidir." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı'nın polisleri görevden alan kişi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, oğlunu gözaltına alan polislerin bakan tarafından görevden alındığını ve bunun ahlaki olmadığına dikkat çekti. Bakanların istifasının bugün geldiğini ama çok geç olduğunu vurguladı. Olayın bütün aydınlığıyla ortaya çıkması ve siyasi müdahale olmaması gerektiğini belirtti.

Rol değişikliğiyle ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, 'Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında hukuk ihlalleri var' derken tavırlarının net olduğunu kaydetti. "Hükümete karşı birşey yok ki, yolsuzluk yapanlara karşı birşey yapılıyor." diyen Kılıçdaroğlu, "Onlar hükümette iseler; kusura bakmasınlar dokunulmazlık var diye her şey yapabiliriz anlamına gelmez." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar