İkisinin de doğum günü! Kaç yaşına girdiler?

2015'in ilk MGK'sı hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğum gününe denk geldi..

Google Haberlere Abone ol
İkisinin de doğum günü! Kaç yaşına girdiler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. 2015'in ilk MGK'sı olma niteliği taşıyan toplantıya MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa da ilk kere katılacak. MİT Kanunu'na nazaran yeni müsteşarın atanma sürecinin bu toplantıda ele alınması bekleniyor.

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak MGK, 2015'in ilk toplantısı olacak. Toplantıda, pazar günü gerçekleşen Şah Fırat Operasyonu bağlamında Suriye ve Irak'taki canlılık ve IŞİD ile mücadelenin ele alınması bekleniyor. Toplantıda bununla birlikte bir süredir HDP'lilerin Kandil ve İmralı ekseninde yürüttükleri çözüm sürecinde meydana gelen tıkanma ile Kandil'den gelen katı izahatnın da masaya yatırılacağı belirtiliyor. Toplantının bir öteki gündemini ise "paralel yapılanma" şekilde bilinen Gülen Cemaati ile savaş oluşturacak.

Musa ilk kez

MİT Müsteşarlığı'nı vekâleten yürüten İsmail Hakkı Musa'nın ilk kere katılacağı toplantıda, MİT Kanunu'na nazaran yeni müsteşarın kim olabileceği konusu da ele alınacak.

İki ismin de doğumgünü

Toplantının yapılacağı gün hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğum günü olması itibarıyla de ayrı bir ciddiyet taşıyor. Erdoğan 61 ve Davutoğlu ise bugün 56 yaşına basacak. (Milliyet)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar