İki hafta sonra Çözüm Süreci görüşmesi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP heyeti ile bugün görüşeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İki hafta sonra Çözüm Süreci görüşmesi

Görüşme, Hükümet ve HDP içerisinde 2 haftalık aradan sonra Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşecek.

Hükümet ile HDP içerisinde çözüm sürecinin gidişatıyla ilgili karşılıklı suçlamaların geldiği bir devirde sürecin koordinatörü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan yeni görüşme izahatsı geldi. Twitter hesabı üstünden bir izahat oluşturan Akdoğan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) heyeti ile bugün Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde görüşeceklerini yazdı. 

Meclis'teki iç güvenlik paketi tartışmaları sebebi ile hükümet ile HDP içerisinde temasların kesildiği bir devirde sürecin son somut gelişmesi, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya lider ve Ceylan Bağrıyanık'ın üç gün evvela Kandil'e gitmesi olmuştu.  
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Salı günü yaptığı izahatda HDP'yi eleştirmiş ve "Top bir süredir HDP’nin sahasında. HDP 4 Şubat’tan bu güne top çeviriyor. Kandil’de topu patlatmaya çalışıyor" demişti. 

HDP Eşbaşkanı Demirtaş ise, PKK önderi Öcalan’ın çözüm için önerdiği ve üstünde uzlaşma sağlanan 10 maddelik taslağı hükümetin değişim yapmak istediğini söylemiş ve sürecin 'krizde' bulunduğu yorumunu yapmıştı.  

HDP ile Akdoğan arasındaki son görüşme 11 Şubat'ta gerçekleşmiş, görüşmede iç güvenlik paketi ve çözüm sürecinde müzakere etabına geçilmesi ele alınmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar