İhsanoğlu, TOBB'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsaoğlu, sivil toplum kuruluşlarını ziyarete devam ediyor.İhsaoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan İhsanoğlu, TOBB ziyaretinin...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, TOBB'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsaoğlu, sivil toplum kuruluşlarını ziyarete devam ediyor.

İhsaoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından konuşan İhsanoğlu, TOBB ziyaretinin çok önemli bir yeri işgal ettiğini belirterek, "TOBB’un Türkiye’deki ve uluslararası arenadaki itibarını yakından bilen bir insan olarak, sayın Hisarcıklıoğlu ile 9 sene beraber çalıştık. İslam dünyasındaki Ticaret Odaları ve Sanayi Odaları Birliği'ne Genel Başkan Yardımcısı olarak çok müşterek çalışmalarımız oldu. Bugün de cumhurbaşkanlığı seçimleri bağlamında çok verimli, faydalı görüşmeler yaptık." dedi.

"KIBRIS'TA EKONOMİK AMBORGUYU DELDİK"

Genel Sekreter olarak görev yaptığı süre içerisinde Türkiye’nin İslam dünyasıyla olan ticaret hacmini üç misli artırdıklarını ifade eden İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Kıbrıs’ın ticaret hacmi de iki misli artmıştır. Kıbrıs’ın bir nevi ekonomik amborguyu delen ilk faaliyetlerini bizler yaptık. Bunu bugün hatırlamak fırsatı oldu ve 9 sene devam eden bu beraberliğimizin de bazı hatıralarını yad ettik. Bu ziyaretten çok umutlu ve mutlu olarak ayrılıyorum."

"ZİYARETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk defa halk tarafından yapılacağını söyledi. Bu kapsamda adaylığı resmileşen İhsanoğlu'nun nezaket göstererek TOBB'u, Türk iş dünyasının çatı kuruluşunu ziyarete geldiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Biz de kendisine bu sürecin inşallah ülkemiz için hayırlısı neyse onun olması dileklerini ilettik. Kendisine geldikleri için, bu nezaketi gösterdikleri için teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar