İhsanoğlu: Önce Google'in önündeki engeli kaldırsınlar, ondan sonra konuşsunlar

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisini Google'da tanımak isteyenlerin bulunduğunu dile getirenlerin olduğunu ifade ederek, "Onlar önce Google'in önündeki engelleri kaldırsınlar. Fikir hürriyeti, basın hürriyeti, iletişim hürriyeti...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Önce Google'in önündeki engeli kaldırsınlar, ondan sonra konuşsunlar

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisini Google'da tanımak isteyenlerin bulunduğunu dile getirenlerin olduğunu ifade ederek, "Onlar önce Google'in önündeki engelleri kaldırsınlar. Fikir hürriyeti, basın hürriyeti, iletişim hürriyeti önündeki engelleri kaldırsınlar ondan sonra konuşsunlar." dedi.

Gaziantep temasları kapsamında Tuğcan Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkan İhsanoğlu, bir basın mensubunun tanınırlığına ilişkin sorduğu soruya cevap verdi. Tanınmadığı ile ilgili söylemlerin adaylığı ortaya çıktığında atıldığını anlatan İhsanoğlu, "Gördüğünüz bütün politikacılar politikaya girdiğinde tanınıyor muydu? Ben politikaya ilk girdiğim gün benim tanınırlığım yüzde 30'du bazı ölçmelere göre. Ben asgarisini alıyorum." ifadelerini kullandı.

9 sene boyunca dünyanın en büyük 2'nci uluslararası kuruluşunun genel sekreteri olduğunu hatırlatan ve yaptığı faaliyetlerin Türk medyası ve uluslararası medyada yer aldığını kaydeden İhsanoğlu, bir çok kanalın kendisiyle uzun röportajlar yaptığını anımsattı. Şu anda Türk halkında kendisini tanımayanın kalmadığını aktaran İhsanoğlu, "Ama beni Google'da tanımak isteyenlerin falan olduğunu söyleyenler var. Onlar önce Google'in önündeki engelleri kaldırsınlar. Fikir hürriyeti, basın hürriyeti, iletişim hürriyeti önündeki engelleri kaldırsınlar ondan sonra konuşsunlar." değerlendirmesinde bulundu.

'Ekmek İçin Ekmeleddin' sloganına ilişkin de açıklamada bulunan İhsanoğlu, "Tefrika ve ayrılık peşinde değiliz. Birlik ekmeliyiz. İstiyoruz ki, toplumumuz daha ileriye gitsin, daha güçlensin. Büyük Türkiye hedefimiz gerçekleşsin. 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olalım diyoruz. Bu da ancak dirlikle olacak. Onun için birlik, dirlik, sevgi, saygı ekmek. 'Ekmek İçin Ekmeleddin' dediğinizde bu manaları kastediyorsunuz. Hayattaki mücadelemiz neden ibarettir? Ekmek paramızı kazanmak, çocuklarımızı yetiştirmek, ailemize bakmak değil mi? Bu ekmeği biraz daha büyütsek daha iyi değil mi? Bu ekmek teknesi olan işlerimizi daha geliştirmek daha iyi değil mi? Bizim kalkınmadaki hedefimiz bu değil mi? Bizim şerefli, haysiyetli, onurlu bir hayat sürmekten maksadımız bu değil mi?" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar