İhsanoğlu: Işıtan Önder'in birinciliği alındı, böyle gaddarlık olur mu?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İzmit'te, Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Işıtan Önder'in birinciliği alındı, böyle gaddarlık olur mu?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İzmit'te, Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder'e sahip çıktı. İhsanoğlu, "Okulun birincisi olduğu halde bu paye elinden alınıyor. Bu demokrasi mi? O çocuk bir insanı dayanışma içerisinde gençlik dayanışması içerisinde vicdani bir dayanışması içerisinde bu 2 insanı aziz hatırasını anıyor. Siz onun birincilik hakkını elinden alıyorsunuz. Böyle gaddarlık olur mu? Bunların insanlıkla İslamlıkla alakası var mı?" dedi.

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'nin İzmit ilçesine gelen İhsanoğlu, bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. İhsanoğlu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak "Beraber olmaya ihtiyacımız var. Kocaeli'nin yerlisinde de dışarından gelende de bunu görüyoruz. Buna her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Bölme ve ötekileştirme artırılmak isteniyor." şeklinde konuştu.

    İhsanoğlu, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, kalkınmayı sürdürürken Türkiye'nin büyük gerçekleri unutmaması gerektiğini belirterek Türkiye'nin G20'de geri doğru düştüğünü dile getirdi. İhsanoğlu, 2023 hedefinin Atatürk'ün vaaz ettiği hedef olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Bunu edebiyat olarak söylemiyoruz. Bunun için ilk 10 arasında olmamız gerekiyor. Bu hedef için hep beraber çalışmamız lazım. Milli hedefler söyleyenlere göre değişmez. Millet bunu benimserse bu milli olur. Gelin hep beraber 2023'te ilk 10 içinde olalım. Ama bu kutuplaşmaya bu olmaz. Türkiye orta gelir tuzağında tutulmuştur. Bizim arkamızdan gelen Güney Kore çok önümüze geçmiştir."

    Önümüzde önemli bir seçim olduğunun altını çizen İhsanoğlu, "Bu seçimde demokrasinin önündeki engelleri kaldırırsak, Türkiye demokratikleşme sürecini AB normlarına yaklaştırırsa o zaman biz bu hedefe ulaşırız. Demokrasiden geri adım atarsak bütün yetkilerin tek kişinin elinde toplanmasına göz yumarsak o zaman biz 22. de olabiliriz. Türkiye'de demokrasi içinde sürdürebilir kalkınmayı sağlanması lazım." ifadelerini kullandı.

    İhsanoğlu,İzmit'te, Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder'e sahip çıktı. İhsanoğlu, şunları söyledi: "Okulun birincisi olduğu halde bu paye elinden alınıyor. Bu demokrasi mi? O çocuk bir insanı dayanışma içerisinde gençlik dayanışması içerisinde vicdani bir dayanışması içerisinde bu iki insanı aziz hatırasını anıyor. Siz onun birincilik hakkını elinden alıyorsunuz. Böyle gaddarlık olur mu? Bunların insanlıkla İslamlıkla alakası var mı? Bunları yapanları yaptıkları yerinde kalmaması lazım. Bunların sorumluluğu taşıması bu çocuğun hakkını iade etmesi lazım. Bunun gibi neler görüyorsunuz. O iftiralar, o iftira furyaları hepsi yalan. Yalancının mumu akşama kadar yanarmış. Bir gün iki gün bir şey söylüyorsa tersi çıkıyor. Bir de bana isnat edilen başkasına ait olduğu çıkıyor. Bu çok güzel sosyal medya bu güzel şeyleri milletin gözünün önüne koyuyorlar."

    Ekmeleddin İhsanoğlu, oya sahip çıkılması ve herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar