İhsanoğlu: IŞİD’e terör çetesi diyemiyoruz

Seçim çalışmaları için Ankara’da bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin yasaklar ülkesi haline geldiğini söyledi. İhsanoğlu,”Buradan artık IŞİD’e terör çetesi diyemiyoruz. Yasaklamışlar diyorlar, ben...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: IŞİD’e terör çetesi diyemiyoruz

Seçim çalışmaları için Ankara’da bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin yasaklar ülkesi haline geldiğini söyledi. İhsanoğlu,”Buradan artık IŞİD’e terör çetesi diyemiyoruz. Yasaklamışlar diyorlar, ben bilmiyorum, doğru mu?” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için Ankara’da vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni Mahalle Pazar Yeri’nde seçmenlere seslenen İhsanoğlu, yeni Hatay’dan geldiklerini, orada insanların Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yüzünden korku içinde olduklarını söyledi. İhsanoğlu, "IŞİD denilen beladan, terörist belasından, El Kaide uzantılarından korku içindeler. Buradan artık IŞİD’e terör çetesi diyemiyoruz. Yasaklamışlar diyorlar, ben bilmiyorum, doğru mu? Böyle bir zulüm olur mu kardeşlerim? Bayramın ilk günü İstanbul’un Ömerli bölgesinde tuhaf tuhaf giyimli, suratlı insanların fotoğrafını gördünüz mü? Bunlar ne için gelmişler? Cihat Namazı kılmak için. Ne cihadı Allah aşkına, kime karşı? Bizim bildiğimiz son cihat birinci dünya savaşında ilan edildi. Bunlar kimdir diye soruyoruz devletimiz, liderlerimiz, siyasetçilerimiz cevap vermiyor. Bir Allah’ın kulu çıksın da bize bu mücahitlerin kim olduğu anlatsın. Devletin organları cevap vermiyor. Bu da yasak oldu. Türkiye yasaklar ülkesi oldu. Türkiye bugün Ermenistan’dan daha alt bir noktadadır.“ ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu konuşmasına devam ederken bir vatandaş kendisine ekmek attı. Ekmeği alan cumhurbaşkanı adayı öpüp, alnına koyduktan sonra yardımcılarına uzattı. İhsanoğlu daha sonra Pazar Yeri’nden ayrılıp Yeni Mahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan İhsanoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik aralıksız devam eden kanlı saldırılarını değerlendirdi. İhsanoğlu, gaddar ve orantısız saldırıların bir aydır sürdüğünü ve İsrail’i durduracak gücünün olmadığını söyledi. İhsanoğlu, ”İsrail, Hamas’ın bütün direniş gücünü yok etmek istiyor. İkincisi Gazze’nin yurtdışı ile bağlantılı olan tek nefes alma, tek temas kurma, ekmeğini alma, çocukların mamasını alma yolu olan o tünellerin hepsini yok etmek istiyor. O bakından uluslararası camia İsrail’i Birleşmiş Milletler’in (BM) Yedinci Fasıl’ına göre durdurma kararı almazlarsa İsrail devam edecektir. Arabuluculukla aranın bulunması için, masum insanların canlarının, mallarının, kanlarının durması için yapılacak her türlü arabuluculuk takdire şayandır. Temennimiz başarılı olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Ekonominin kötüye gittiğini söyleyen İhsanoğlu sözlerine şöyle devam etti; ”Artık gizli kalan bir şey değil. Ekonomi kurmaylarını beyanatları var ekonominin iyi gitmediğine dair. Sanayinin Türk ekonomisindeki payının azaldığına dair, borç sarmalının vatandaşları ezdiğine dair, inşaat sektörünün çok şiştiğine dair. Yani Türk ekonomisinin iyi bir durumda olmadığına dair büyük işaretler var. Yakın bir zamanda da Merkez Bankası başkanının gayet profesyonel bir şekilde açıkladığı faiz politikasıyla ilgili yaptığı açıklama bütün ekonomi kurmayları açısından taktir edilirken, o azarlandı, tenkit edildi. Ekonominin iyi gitmediği sır değil.” CİHAN

Yorumlar