İhsanoğlu: Eski vesayetler yerine başka bir vesayet getirilmesin

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, askeri ve bürokratik vesayetleri bitirirken, bunun yerine başka bir vesayetin getirilmemesi gerektiğini söyledi.İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde geldiği Trabzon’da,...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Eski vesayetler yerine başka bir vesayet getirilmesin

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, askeri ve bürokratik vesayetleri bitirirken, bunun yerine başka bir vesayetin getirilmemesi gerektiğini söyledi.

İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde geldiği Trabzon’da, Akçaabat ilçesinde bir lokantada düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Türkiye’yi içeride ve dışarıda bekleyen çok önemli meydan okumalar vardır. Türkiye içeride huzur istiyor, güven istiyor. Gerginlikten ve korkudan kurtulmuş bir toplum istiyor. Türkiye dıştan tepkilere karşı kendini korumak istiyor. Bunu isterken Türkiye’de toplumda bir uzlaşı, bir mutabakat gün geçtikçe artıyor. Ve değişim istiyor.” dedi.

Türkiye’nin devleti sukûnet ve suhuletle yönetecek ve devleti maceraya sürüklemeyecek bir cumhurbaşkanı ihtiyaç duyduğunu dile getiren İhsanoğlu, “Şimdi bahsediliyor ki, biz vesayeti bitirdik, vesayeti bitireceğiz ve bu askeri vesayetten bahsediliyor, bürokratik vesayetten bahsediliyor. Bunlar tamamdır, bunları bitirmemiz lazım. Bütün kalıntılarının izleri de silinmeli ama bunun yerine başka bir vesayet getirmememiz lazım. Çünkü, Türkiye artık vesayetsiz bir rejime gidiyor. Gerçek demokrasi, şeffaflık içerisinde, bir zümrenin tahakkümü veya bütün iktidarların, bütün erklerin tek bir mercide toplanması değil, yasama, icra ve yargı organlarının arasındaki görev ayrımlarını gözetmek lazım. Fakat bunların ahenk içerisinde çalışması lazım. Bunlar seçeceğiniz cumhurbaşkanının en baştaki görevi olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar