İhsanoğlu: Bu milletin hizmetinde kendimi feda edeceğim

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Hakk'ın inayetiyle, halkın desteğiyle bu göreve geldiğim zaman bütün 76 milyonun, bütün Türkiye ferdinin hepsinin Cumhurbaşkanı olacağım. Bu büyük ailenin babası olacağım. Bu büyük ailenin...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Bu milletin hizmetinde kendimi feda edeceğim

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Hakk'ın inayetiyle, halkın desteğiyle bu göreve geldiğim zaman bütün 76 milyonun, bütün Türkiye ferdinin hepsinin Cumhurbaşkanı olacağım. Bu büyük ailenin babası olacağım. Bu büyük ailenin hizmetinde kendimi feda edeceğim.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Aydın Kemer Mahallesi'nde düzenlenen iftara katıldı. İftarda; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı.

Aydın’da olmaktan gurur duyduğunu, rahmetli annesinin ailesinin de Aydınlı olduğunu ifade eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Ben bir kökü Yozgat, bir kökü Aydın olan Anadolu adamıyım. Gurbet diyarlarında yetiştim. Dünya liderleriyle görüştüm ama benim her zaman aklım fikrim Anadolu’da, Türkiye’deydi. Bu toprakların insanıyım ve bu topraklara hizmet etmek istiyorum.” dedi.

Beş patinin uzlaşmasıyla cumhurbaşkanlığına aday olduğunu, kendisine destek veren Demokrat Parti’nin kurucusu Adnan Menderes’in torununun arayarak tebrik ettiğini ve başarılar dilediğini aktaran İhsanoğlu, “Hakk’ın inayetiyle, halkın desteğiyle bu göreve geldiğim zaman bütün 76 milyonun, bütün Türkiye ferdinin hepsinin Cumhurbaşkanı olacağım. Bu büyük ailenin babası olacağım, bu büyük ailenin hizmetinde kendimi feda edeceğim. Kendi gündemini devletin tepesinde zorlamayan, devletin uyum içerisinde, milletin huzur içerisinde, Türkiye’nin yurt dışında itibar içerisinde yani Atatürk’ün dediği gibi, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' mefkuresini uygulamak için... Adnan Menderes’in torunu bizi arayarak tebrik etti, başarılar diledi. Bu da bizim için büyük destektir. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe hiç kimse sataşamaz. Bu millet sıkılmış yumruk gibi bir ve beraber olacak. Bu devletin bölgede değil bütün dünyada itibari yükselecek ve etrafımızdaki ateş çemberi kendiliğinden yok olacaktır. Çünkü devletin tepesinde bu meseleleri bilen, hayatını bu meselelerle geçiren, dünya ve bölge liderlerini tanıyan gelecektir. Onların dilinden konuşacak, çözüm arayışlarını sağlayacak ve çözüme götürecektir. Böylece bizim birlik ve beraberliğimizin önündeki tuzaklar kalkacaktır. Allah bu millete bu devlete zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

Eşi Füsun İhsanoğlu’nun da katıldığı iftar yemeği sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türk bayraklı kutuda hediye takdim etti.

CİHAN

Yorumlar