İhsanoğlu: Biz icazeti milletten aldık, ipleri dışarıda olanları biz biliyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu kendisini destekleyen 13 partinin de iplerinin milletin elinde olduğunu ifade ederek, "İpleri dışarıda olanları biz biliyoruz zaten. Nasıl girdiklerini biliyoruz. Biz bu göreve gelirken gidip hiçbir yerden...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Biz icazeti milletten aldık, ipleri dışarıda olanları biz biliyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu kendisini destekleyen 13 partinin de iplerinin milletin elinde olduğunu ifade ederek, "İpleri dışarıda olanları biz biliyoruz zaten. Nasıl girdiklerini biliyoruz. Biz bu göreve gelirken gidip hiçbir yerden icazet almadık. Biz icazeti milletten aldık. dedi.

Muhalefet partilerinin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçin çalışmaları nedeniyle Mersin'e geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden İhsanoğlu daha sonra Kongre ve Sergi Sarayında Sivil Toplum Örgütü ve partililerle gerçekleştirilen toplantıya katıldı. İhsanoğlu buradaki konuşmada 13 partinin kendisine destek açıklamasında bulunduğunu hatırlattı.

"Bu partilerin ipleri yurt dışında mı? Sağcısı, solcusu, milliyetçisi, muhafazakarı sosyal demokratı, sosyalisti, Kadın Partisi bunların hepsinin ipleri dışarıdan mı çekiliyor böyle?" diye soran İhsanoğlu, "Bunların ipleri milletin elinde. İpleri dışarıda olanları biz biliyoruz zaten. Nasıl girdiklerini biliyoruz. Biz bu göreve gelirken gidip hiçbir yerden icazet almadık. Biz icazeti milletten aldık. Milletin uzlaşmasından bu milli mutabakat meselesidir. Bu milli mutabakat odağıdır. Bu mutabakat 10 Ağustos'ta bal gibi çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Bütün milletin adayı olarak milletin hizmetinde olduğunu anlatan İhsanoğlu şöyle devam etti: "Benim sizden istirhamım şudur. Burada 10 günümüz kaldı. 10 gün içinde herkes ile konuşalım. Bize açık destek vermeyen başka partili arkadaşlarla da konuşalım. Bunlar 10 Ağustos'ta kendi partilerininde menfaati olarak bize oy vereceklerine inanıyorum. AK Parti kuruluş safhasında bana teklif geldi. Benim AK Parti kurucuları arasında çok dostum var. İlk kurucuların çoğu şimdi gitmiştir ama halen partide görev yapan eski bakanlar yeni bakanlar başbakan yardımcıları kurucular bana bu teklif geldiği zaman kendileri teşvik ettiler. Memleketin sizin gibi bir şahsiyete ihtiyacı var dediler. Uluslararası tecrübenizle bu milli mütabakat hissi ile Türkiye'nin muhtaç olduğu huzur, Türkiye kavga istemiyor. Huzurun tesisi, bu gerginliğin giderilmesi için sizin gibi bir şahsiyete ihtiyaç var. Onun için destek verdiler."

'AK PARTİLİLERİN DE OYLARINA İHTİYACIMIZ VAR'

Kendisine destek verenlerden parti mülahazaları bir tarafa bırakarak AK Partililerle de konuşmalarını isteyen İhsanoğlu, "Onlarla konuşunuz, onların da desteklerine ihtiyacımız var. Onların da oylarına ihtiyacımız var. Onlar da 2015 seçimlerinde istedikleri gibi partilerine oylarını versinler. Nasıl ki Halk Partili kardeşimiz, MHP'li kardeşimiz BBP'li, DSP'li kardeşimiz Demokrat Partili kardeşimiz, herkes kendi adayına verecekse verecektir. Onlar da elbette kendi partilerine verecektir. Böylece partileri de sıkıntıdan kurtulmuş olur. Onun için biz 10 Ağustos'ta AK Partili kardeşlerimizden de oy bekliyoruz. Onu da bir şekilde onlara anlatın" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar