İhsanoğlu: Bir vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına da ihtiyaç yoktur

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bir vesayet sistemi yok edilmişse, yeni bir vesayeti de kimse istemiyor. Benim halktan edindiğim intiba bu. Bir vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına da ihtiyaç yoktur." dedi. Sabah saatlerinde...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Bir vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına da ihtiyaç yoktur

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bir vesayet sistemi yok edilmişse, yeni bir vesayeti de kimse istemiyor. Benim halktan edindiğim intiba bu. Bir vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına da ihtiyaç yoktur." dedi.

Sabah saatlerinde Trabzon'a gelen cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İskenderpaşa Camii'nde kıldığı cuma namazından sonra vatandaşla buluştu. Camiden meydana yürüyen İhsanoğlu, vatandaşla selamlaştı ve sorulan sorulara cevap verdi.

Uzun Sokak girişinde alkışlarla karşılaşan İhsanoğlu, bazı işyerlerine girerek esnafla ayaküstü sohbet etti.

Kunduracılar Caddesi'nde bir kuyumcu dükkanını ziyaret eden İhsanoğlu'na bir vatandaş, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sürecine doğru ilerleyen siyasi hayatının yeni bir vesayete sebep olduğunu söyledi. Bunun üzerine İhsanoğlu, "Millet bunun farkında olduğunu gösterecek ve demokrasinin önünü açacak. Bir vesayet sistemi yok edilmişse, yeni bir vesayeti de kimse istemiyor. Benim halktan edindiğim intiba bu. Bir vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına da ihtiyaç yoktur." karşılığını verdi.

İhsanoğlu'na esnaf ziyaretinde MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu başta olmak üzere cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren partilerin il başkanları ve yöneticileri eşlik etti. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na Uzun Sokak'ta Trabzonspor kaşkolu hediye edildi. CİHAN

Yorumlar