İdris Bal’dan Hizmet’e kumpasa sert tepki: Darbe döneminde bile yaşanmadı

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, hükümet tarafından hazırlandığı iddia edilen 'Hizmet Haraketi’ni Bitirme Planı’na sert tepki gösterdi. Hizmet’in, biat etmediği için bedel ödediğini dile getiren Bal, “Kumpas, yani uydurma...

Google Haberlere Abone ol
İdris Bal’dan Hizmet’e kumpasa sert tepki: Darbe döneminde bile yaşanmadı

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, hükümet tarafından hazırlandığı iddia edilen 'Hizmet Haraketi’ni Bitirme Planı’na sert tepki gösterdi. Hizmet’in, biat etmediği için bedel ödediğini dile getiren Bal, “Kumpas, yani uydurma delillerle terör örgütü, illegal örgüt şeklinde yargının önüne getirebilmek için burada suni delil üretmeye kadar varan hukuk dışı, ahlak dışı bir yol izlendiğine dair çok ciddi iddialar var. Hayretle takip ediyorum bunu. Zira beğenmediğimiz darbe dönemlerinde bile ülke bunları yaşamadı.” dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in bir soru önergesi ile deşifre ettiği Hizmet Haraketi’ne kumpas planına siyaset dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Milletvekili İdris Bal, şunları söyledi: “Türkiye’de birçok gönüllü kuruluş vardır. Cemaat vardır ama cemaat dendiğinde cemaatler dendiğinde en fazla hizmet yaptığından, dünyaya en fazla açıldığından dolayı ‘Hizmet Hareketi’ dediğimiz cemaat akla gelmektedir. Bir iktidar düşünün ki herkesi hizaya getirmeye çalışıyor, kontrol altına almaya çalışıyor. Siz buna hayır diyorsanız tabi ki üzerinize gelecek. Dolayısıyla burada yaptığı hizmetin çapından dolayı herkese baskı olmakla beraber burada en büyük muhatap en büyük baskıya maruz kalan gönüllü kuruluş Hizmet Hareketi’dir. Bunları sadece okulunu kapattırmaya çalışma varsa bir inşaatın ruhsatını geri alma noktasında bırakmıyorlar. Daha ileriye götürüyorlar. Kumpas noktasına getiriyorlar. Kendileri kullanmıştı bu terimi. Kumpas yani uydurma delillerle terör örgütü illegal örgüt şeklinde yargının önüne getirebilmek için burada suni delil üretmeye kadar varan hukuk dışı, ahlak dışı bir yol izlendiğine dair çok ciddi iddialar var. Hayretle takip ediyorum bunu. Zira beğenmediğimiz darbe dönemlerinde bile ülke bunları yaşamadı.”

“HİZMET, BİAT ETMEDİĞİ İÇİN BEDEL ÖDÜYOR”

Toplumun her geçen gün gerildiğini ve kutuplara ayrıldığını ifade eden Bal, “Bu çerçevede en fazla bedeli ödeyen Hizmet Hareketi dediğimiz grup. Çünkü neden bedel ödüyor? İtaat etmediği için. Biat etmediği için. Evrensel değerler, çoğulculuk dediği için. Herkesle görüştüğü için. Kafirlik noktasına varana kadar ithamlarda bulunuyorlar. Suçları ne, dünyanın 170 ülkesinde Yahudi, Hristiyan, Ateist, Budist veya siyah, kahverengi demeden herkesle insanca ilişkiler kurabildikleri için. Acaba cezalandırmak mı lazım, madalya takmak mı lazım? Eğer dar bir vizyonla çıksalar 160 ülkeye mi gidebilirler yoksa 6 ülkeye mi? Kusura bakmayın, dar bir vizyonla hiçbir şey yapamazsınız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar