İdris Bal: Vesayetle mücadele ediyorum diyen iktidar, örgütün vesayetine sessiz

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, vesayetle mücadele ediyorum diyen bir iktidarın, örgütün vesayeti karşısında sessiz kaldığını söyledi. Bal, "Mızrak çuvala sığmıyor, hadi bakalım nasıl örteceksiniz. B planı günah keçisi...

Google Haberlere Abone ol
İdris Bal: Vesayetle mücadele ediyorum diyen iktidar, örgütün vesayetine sessiz

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, vesayetle mücadele ediyorum diyen bir iktidarın, örgütün vesayeti karşısında sessiz kaldığını söyledi. Bal, "Mızrak çuvala sığmıyor, hadi bakalım nasıl örteceksiniz. B planı günah keçisi bulacaksınız, C planı suni Türk milliyetçiliği yapacaksınız. İnsanların milliyetçiliğini suistimal edeceksiniz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, Türkiye'nin, uzun süre terörle ilgilenmek zorunda bir ülke olduğunu ifade etti. Görünenin, aynı konuların konuşulmaya devam edeceğini belirten Bal, örgütün bölgedeki gücünü herkese hatırlattığını, şuur altına kaydettiğini ifade etti.

Diyarbakır'daki bayrak indirme olayında askerin seyretmek zorunda bırakıldığını dile getiren Bal, çözüm sürecinde 350 çocuğun örgüte gittiğini kaydetti. Ailelerin, çocuklarını geri almak için para ödediğini belirten Bal, örgütün silahla elde edemeyeceği mevziyi kazandığını vurguladı.

"MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR"

Bal, "Mızrak çuvala sığmıyor, hadi bakalım nasıl örteceksiniz. B planı günah keçisi bulacaksınız, C planı suni Türk milliyetçiliği yapacaksınız. İnsanların milliyetçiliğini suistimal edeceksiniz." diye konuştu. Hiçbir ülkenin; bağımsızlığı, hukuku ayaklar altına alarak çözmediğine dikkat çeken Bal, yolların neden açılamadığını sordu.

Vesayetle mücadele ediyorum diyen bir iktidarın örgütün vesayeti karşısında sessiz kaldığının altını çizen Bal, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi iktidarın olayı örtme çalışması yaptığını kaydetti. Bal, "Birileri AK Parti'yi karavan olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Bir TIR'la çıkmaz sokağa girdiler, çok hızlı gidiyorlar. Etraftakiler işaret ediyorlar ama kendilerine küfür ediliyor sanıyorlar. Ama maalesef TIR'ın freni de patlak." ifadelerini kullandı.

Bal, Anayasa Mahkemesi'nin görüşeceği dershanelerin kapatılma konusunu da değerlendirdi. İstifa etmesine sebep olan süreçte Gezi, çözüm süreci, Mısır, MİT kadar dershane kapatma girişiminin de bir unsur olduğunu belirten Bal, hukuki olarak Anayasa'da 38. maddede özel teşebbüsün korunması ve teşvikten bahsedildiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi'nin dershaneler konusunda gerek HSYK, gerek youtube kararına bakıldığında kanaatinin iptal edeceği yönünde olacağını vurgulayan Bal, bunun bir tahmin olduğunu ifade etti.

"ÇÖZÜM KONUSU ZORA GİRDİ"

Terörle ilgili çözüm konusunda işin zora girdiğini belirten Bal, çözümün Avrupa gibi insan hakları, refah diyebilmek olduğunu vurguladı. "Çözüm, bizi biz yapan değerlerin farkında olmaktır." diyen Bal, örgütün yeni bir strateji takip ettiğini kaydetti. Bayrak indirme gibi provokasyonların devam edebileceği uyarısında bulunan Bal, yaşananlardan mutlu olmadığını belirterek mutsuzluğunun kaynağının da AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

İktidarın bu yaptıklarıyla terör örgütünün güçlendiğini vurgulayan Bal, "Mart 2013'de ne dediysek hepsi gerçekleşti. Bunu AKP iktidarı bilerek yaptı. Çözüm yine makuliyetten geçiyor, fevri davranmamaktan geçiyor, pireye kızıp yakmamaktan geçiyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar