İdris Bal: Türkiye, birinci sınıf demokrasiye doğru gitmiyor

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Türkiye'nin, birinci sınıf demokrasiye doğru gitmediğini belirterek, "HSYK, MİT, internet düzenlemesiyle muhaberat devletine doğru gidiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
İdris Bal: Türkiye, birinci sınıf demokrasiye doğru gitmiyor

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Türkiye'nin, birinci sınıf demokrasiye doğru gitmediğini belirterek, "HSYK, MİT, internet düzenlemesiyle muhaberat devletine doğru gidiyoruz." dedi.

İdris Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklifle, MİT'in yetkilerinin artırılmasının, demokrasi, özgürlükler anlamında ciddi sorunlara yol açabileceğini savundu. "AB standartlarında bir devlet mi yoksa muhaberat devleti mi istiyoruz?" diye soran Bal, verilen yetkilerin, cezaların, medyaya yönelik baskıların birinci sınıf demokrasilerde olmadığını söyledi. Bal, AB standartlarıyla ilgisi olmayan bu uygulamaların, Avrupa'nın isteklerine zıt adımlar olduğunu ileri sürerek, dış dünyada Hükümet'in daha da yalnızlaşacağını, ülkenin imajının zarar göreceğini savundu.

Bal, ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın internet düzenlemesini onaylamasından hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Türkiye'nin, birinci sınıf demokrasiye doğru gitmediğini öne süren Bal, "HSYK, MİT, internet düzenlemesiyle muhaberat devletine doğru gidiyoruz. Baskıcı, polis devleti, üçüncü dünya ülkelerindeki rejime doğru gidiyoruz." diye konuştu.

“DERSHANE MESELESİ MÜCADELE İÇİN ENSTRÜMAN”

Dershanelerle ilgili düzenlemeye de değinen Bal, "Dershane meselesi, eğitim meselesi değildir. Paralel ilan ettiğiniz kesimlerle mücadele etmek için dershane meselesini enstrüman olarak kullanmaktır. Önceden imam hatiplileri cezalandırmak için tüm meslek liseleri cezalandırılmıştı, şimdi de belli kesimi, insan kaynağını cezalandırmak için tüm sektör cezalandırılıyor." görüşünü savundu. Bal, bir soru üzerine özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını ancak özel yetkili bir adalet bakanının geldiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar