İçişleri Bakanlığı: Bakan, adı geçen yerde hiçbir şekilde bulunmamıştır

İçişleri Bakanlığı, Bakan Efkan Ala’nın 30 Mart seçimlerinin gerçekleştirildiği gün Ankara’da İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gittiği yönündeki iddiaları yalandı.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı: Bakan, adı geçen yerde hiçbir şekilde bulunmamıştır

İçişleri Bakanlığı, Bakan Efkan Ala’nın 30 Mart seçimlerinin gerçekleştirildiği gün Ankara’da İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gittiği yönündeki iddiaları yalandı. Bakanlık, "Sayın Bakan adı geçen yerde hiçbir şekilde bulunmamıştır." açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: "Mahalli İdareler Genel Seçimleri ülkemizin bütün seçim bölgelerinde emniyet ve güven içinde tamamlanmıştır. 1 Nisan tarihi itibariyle bazı gazete ve internet sitelerinde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Ankara’daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne giderek, iki saat süreyle orada bulunduğu ve sözde İlçe Seçim Kurulu'na müdahale ettiğine dair haberler, amacı belli bir kurgu içinde tasarlanmış, tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradan ibarettir. Sayın Bakan adı geçen yerde hiçbir şekilde bulunmamıştır. Hiç olmamış bir şeyi olmuş ve yaşanmış gibi kurgulayarak millet iradesinin tecelli ettiği seçim sonuçlarına gölge düşürmeyi amaçlayan ve tek kelimesi doğru olmayan bu yalan ve iftiralara karşı gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır."
CİHAN

Yorumlar