İçişleri Bakanı Ala’ya ‘kayıp dinleme cihazları’ sorusu

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İçişleri Bakanlığı’na yeni atanan Efkan Ala’ya, 2 yıldır kayıp olduğu iddia edilen 11 dineme cihazını sordu.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala’ya ‘kayıp dinleme cihazları’ sorusu

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İçişleri Bakanlığı’na yeni atanan Efkan Ala’ya, 2 yıldır kayıp olduğu iddia edilen 11 dineme cihazını sordu.

Ala’ya, 'Kayıp cihazların eline geçtiği iddia edilen ve hükümetiniz tarafından ‘çete’ ve ‘örgüt’ diye kastedilenlerin kim ya da kimler?' diye soran CHP’nin TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Ali Serindağ, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle kayıp dinleme cihazlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bu cihazların nerede, hangi kurumun envanterinde gözüktüğü ve toplam kaç adet olduğunu soran Serindağ, “Kamuoyuna ‘Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’ diye yansıyan operasyon devam ederken ‘4 yıl önce ithal edilen 12 dinleme cihazından 11 tanesinin 2 yıldır kayıp olduğu ve bir çetenin elinde olduğu’ gibi iddialar basına yansımıştır. Yine basına yansıyan haberlere göre, bu kayıp cihazların örtülü ödenekten alınmış olabileceği ve zimmetli olduğu, satışının da kontrollü olduğu belirtilmektedir.” hatırlatmasını yaptı.

Serindağ, ardından Ala’ya yazılı cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti: "4 yıl önce ithal edilen ve basında adına ‘süper telekulak’ denilen 12 dinleme cihazı, kim adına ve nasıl ithal edilmiştir? Bu cihazlar nerededir? Hangi kurumun envanterinde gözükmektedir? Toplam sayısı kaç adettir? Bu cihazlardan bir kısmının kayıp olduğu yeni mi anlaşılmıştır? Yeni anlaşıldıysa bu nasıl olmuştur? Bu cihazların kaçı kayıptır? Kayıp olan cihazlar kimin elindedir? Bu cihazlar halen faaliyette midir? Kayıp cihazların eline geçtiği iddia edilen ve hükümetiniz tarafından ‘çete’ ve ‘örgüt’ diye kastedilenler kim ya da kimlerdir?"

"PARALEL DEVLET İLE NE, KİM VEYA KİMLER KASTEDİLİYOR"

Bu iddiaların, Sayın Başbakan’ın da sıkça dile getirdiği 'paralel devlet oluşturmak' iddiası ile ilişkisi nedir? Sayın Başbakan’ın ve hükümet üyelerinin ısrarla vurgu yaptığı ‘paralel devlet’ ile ne, kim veya kimler kastedilmektedir? Böyle bir belirlemenin dayanağı nedir? ‘Paralel devlet’ iddiası devletimizin hangi kurumları için kullanılmaktadır? Emniyette yaptığınız büyük görev değişikliklerinin bu iddialarla ilişkisi var mıdır? Bu cihazların alımı sırasında hükümetin ve bakanlığınızın bilgisi var mıdır?"
CİHAN

Yorumlar