İçişleri Bakanı Ala, Van'da öğrencilere tablet dağıttı

Erzurum'daki hafta sonu ziyaretinden sonra Van'a geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Selahattin Eyyübi Lisesi'nde 9.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala, Van'da öğrencilere tablet dağıttı

Erzurum'daki hafta sonu ziyaretinden sonra Van'a geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Selahattin Eyyübi Lisesi'nde 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıttı.

Van'a çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Aydın Nezih Doğan ile birlikte basına kapalı olarak ziyaret etti. Ardından tablet dağıtımı için Selahattin Eyyübi Lisesi’ne geçti. 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıtan Bakan Ala, kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Tabletlerle öğrencilerin bilgiye kolay ulaşacaklarını belirten Bakan Ala, "Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle kaldığınız zaman soru sorarsanız, zihninizde 'Acaba, doğru mudur' diye bir test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama o eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce test ederseniz o size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim." dedi.

Yapılan konuşmanın ardında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi öğrencilere tabletlerini dağıttı. CİHAN

Yorumlar