'İç savaş' sözleri istifa getirdi

'Referandumda yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' diyen AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
'İç savaş' sözleri istifa getirdi

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem istifa etti. Manisa'da yaptığı konuşmada, "Referandumdan yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun" sözleriyle tepki çekmiş ve istifası istenmişti. AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mustafa Ataş da yaptığı açıklamada, "Parti politikalarımızla bağdaşmayan açıklamada bulunan Manisa İl yönetim kurulu üyesi Ozan Erdem'in istifası istenmiştir" demişti.

ERDEM'İN 'İÇ SAVAŞ' SÖZLERİNE SORUŞTURMA

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir konferansta yaptığı konuşma nedeniyle AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı imzasıyla savcılığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Soma Cumhuriyet Başsavcılığının, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Erdem hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ERDEM: SÖZLERİM CIMBIZLANDI

Erdem, yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti: "Sözlerim cımbızlanarak ve çarpıtılarak hiç söylemek istemediğim bir yöne çekildi. Bir çarpıtılmayla birlikte bu anlam çıkartıldı. Bu anlamın çıkartılmasına fevkalade üzgünüm. Partime, davama, aşığı olduğum ülkeme, kardeşliğe ve bütünlüğümüze, beraberliğimize zarar verme ihtimalini düşündüğüm için partimdeki görevimden, yönetim kurulu üyeliğimden görülen lüzum üzerine gönüllü olarak isteyerek istifamı sunmuş durumdayım."

NE OLMUŞTU?

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, partisinin Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından ilçedeki belediye düğün salonunda düzenlenen "Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi" başlıklı konferansta, "Nasılsa yüzde 60 çıkar, yüzde 50 çıkar değil. Size tek bir benzetme yapayım; eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar