İade isteyen Amerikan Yahudi Kongresi'ne 'Cesaret Ödülü' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2004 yılında verilen Cesaret Ödülü’nün iadesini isteyen Amerikan Yahudi Kongresi’ne (AJC) Türkiye'nin cevabı, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a imzalı mektupla iletildi. Mektupta,...

Google Haberlere Abone ol
İade isteyen Amerikan Yahudi Kongresi'ne 'Cesaret Ödülü' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2004 yılında verilen Cesaret Ödülü’nün iadesini isteyen Amerikan Yahudi Kongresi’ne (AJC) Türkiye'nin cevabı, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a imzalı mektupla iletildi. Mektupta, "Amerikan Yahudi Kongresi’nin mevcut liderliğinin Gazze’deki masum sivillere yönelik saldırılara karşı takındığı tutum sebebiyle Başbakan Erdoğan’a, 2004 yılında takdim ettiğiniz ödülü iade etmekten memnuniyet duyacağız." denildi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada mektubun Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen’e hitaben 27 Temmuz’da gönderildiği bildirildi.

Büyükelçisi Serdar Kılıç, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Dünya Musevi topluluğunun huzurunu bozan ve dönem dönem ırkçı ve anti-Semitik saldırıların hedefi haline getiren, İsrail Hükümetinin izlediği işgal ve zulüm politikalarıdır. Şiddetle kınadığımız anti-Semitik eylem ve söylemlerin yükselişe geçtiği dönemlerin, İsrail hükümetinin Filistin halkına saldırdığı dönemler olması bir tesadüf değildir. İfade edilen görüşler ve Amerikan Yahudi Kongresi’nin mevcut liderliğinin Gazze’deki masum sivillere yönelik saldırılara karşı takındığı tutum sebebiyle Başbakan Erdoğan’a, 2004 yılında takdim ettiğiniz ödülü iade etmekten memnuniyet duyacağız. Başbakan Erdoğan, bu ödül olmadan da terörizme karşı tavizsiz bir şekilde mücadele etmeye, Filistin sorununun barışçıl yollardan çözümüne katkı sunmaya ve Türkiye Musevi cemaatinin can ve mal güvenliğini korumaya devam edecektir.

Öte yandan, adalet, akıl ve vicdan adına sizi, küresel kamuoyunda büyük infiale yol açan ve aralarında sayısız Musevi’nin de bulunduğu, yüzbinlerce kişinin meydanlarda protesto ettiği İsrail hükümetinin politikalarını açıkça ve kamuoyu önünde kınamaya davet ediyoruz. Böyle bir tavır almanız, bağlı olduğunuzu ilan ettiğiniz ilkelere daha iyi hizmet etmenize vesile olacaktır." CİHAN

Yorumlar